El protagonista

Memphis

El lleó torna a rugir

El Barça s’havia quedat sense marcar en tres dels cinc desplaçaments de lliga previs a la visita a Vila-real. Zero gols al Nuevo Mirandilla, zero gols al Wanda i zero gols a Vallecas. Ahir a l’Estadi de la Ceràmica, tres d’una tacada. Les dianes de Frenkie, Memphis i Coutinho van fer saltar d’alegria Xavi. El Barça no havia guanyat cap partit lluny del Camp Nou en aquesta lliga i en el primer desplaçament de Xavi com a entrenador: premi.

El de Terrassa havia demanat més atreviment en atac als seus jugadors en la roda de premsa prèvia al partit i això, a l’hora de la veritat, es va acabar traduint en quatre claríssimes oportunitats de gol del Barça en els primers 18 minuts de partit: un travesser d’Abde, un pal de Gavi i dues rematades a fora de Memphis. La segona va ser un d’aquells gols que no es poden fallar: Memphis es va quedar sol davant de Rulli, després d’una magistral passada de Frenkie entre els dos centrals del Vila-real (Albiol i Pau Torres), i quan ho tenia tot a favor per marcar el primer gol del partit va rematar incomprensiblement a fora.

Memphis va perdonar el Vila-real en aquesta jugada del minut 18, però seria ell qui acabaria castigant l’equip groguet en el minut 88 quan el partit semblava abocat a l’empat. Ter Stegen, atent, es va inventar una gran passada llarga des de la seva porteria, Estupiñán va fallar en el refús amb el cap, Memphis va guanyar l’acció davant d’Albiol, va driblar Rulli i va acabar definint per sota les cames d’Estupiñán. Així és Memphis, capaç de fallar un gol cantat en la primera part i capaç de marcar un gran gol ple de suspens per donar la victòria al Barça. El 9 del Barça va demostrar una enorme sang freda abans de la rematada final, perquè després de driblar Rulli va perdre angle i el temps es va congelar. Estupiñán va tapar porteria, però Memphis va veure l’espai a sota les cames del defensa del Vila-real. Golàs.

Amb el d’ahir són ja vuit els gols que ha marcat Memphis en aquesta lliga. Atrapa Vinicius i se situa a només dos del pitxitxi Karim Benzema. El gol de Memphis a Vila-real és el tercer que marca fora de casa. El neerlandès ja havia marcat en el decebedor empat a Balaídos, on el Barça es va deixar remuntar tres gols (3-3), i també ho havia fet en la primera sortida de la temporada a San Mamés, en un partit en què el seu gol va servir per rescatar un punt (1-1).