Barça

Memphis s’endolla

El davanter holandès marca per quart partit consecutiu de lliga i agafa més confiança de cara a les properes cites

L’equip necessita els seus gols a Europa per poder classificar-se per a vuitens de final

En ell ha recaigut la responsabilitat de marcar les diferències

No és fàcil ser el 9 del Barça en aquests moments. La temporada passada va marxar Luis Suárez i aquest estiu Messi i Griezmann, així que la responsabilitat de marcar els gols recau en Memphis Depay, el golejador escollit pel Barça per fer oblidar els tres jugadors esmentats i que va venir amb la llibertat sota el braç i per estima i compromís amb Ronald Koeman, un entrenador que ja no s’asseu a la banqueta del Camp Nou. Perquè no s’ha d’oblidar que Memphis va renunciar a millors ofertes econòmiques per vestir la samarreta blaugrana. Ara bé, va firmar per menys anys dels que pretenia el club, convertint el seu contracte en un win-win perquè si ho feia bé el Barça el renovaria amb millors condicions i si no tindria la llibertat per marxar a un altre club.

Aquesta temporada ha quedat molt clar que Memphis Depay és la referència de l’equip en l’atac. No només perquè ha estat un dels fitxatges estel·lars, sinó també perquè no s’ha perdut partits des de la seva arribada. Futbolista de confiança de Koeman, ha vist com el tècnic que el va avalar era destituït quan encara queden moltíssims partits per disputar-se. Des d’un primer moment, Memphis no va defugir la seva responsabilitat. Sabia perfectament que l’equip havia perdut els seus màxims golejadors i que li tocava a ell convertir-se en un futbolista decisiu per a l’equip. En els primers partits va complir les expectatives però després el seu rendiment va ser decreixent i van aparèixer els primers dubtes.

La seva feina no és fàcil perquè intenta ser una referència per a l’equip però a vegades li costa participar en el joc coral i busca massa la baralla pel seu compte. L’equip el necessita perquè en el dia d’avui és el seu principal golejador ja que Ansu Fati està lesionat i Dembélé s’està reincorporant amb comptagotes. Memphis és un futbolista del qual no es pot prescindir i és una gran notícia que pogués marcar contra el Vila-real per recuperar part de la confiança que necessita per continuar sentint-se un futbolista important per a l’equip. Perquè Memphis mai ha defugit l’etiqueta de davanter de referència del Barça. Va assumir de bon grat aquest paper conscient de les dificultats del moment. L’equip estava mancat de lideratges forts i ell va assumir-lo sense problemes, sabent que pel camí podria haver-hi moltes dificultats. Una és que es quedés sense gol, com ha passat en la Champions, en què l’equip l’ha trobat molt a faltar. En la màxima competició europea encara no s’ha pogut estrenar –l’equip ha fet només dos gols– i aquesta dada en el davanter centre titular del Barça és preocupant.

En la lliga, però, és el màxim golejador de l’equip amb vuit gols i ha participat en deu gols de l’equip perquè també ha repartit dues assistències. És el jugador que més minuts acumula perquè ha estat titular en totes les jornades i no ha estat substituït. Amb el seu gol contra el Vila-real ja acumula quatre jornades de lliga consecutives marcant. Va marcar contra l’Alavés, el Celta, l’Espanyol i el Vila-real. Quatre gols en quatre partits que, a més, han portat punts molt importants. Contra el conjunt vitorià va firmar la diana de l’empat i contra els blanc-i-blaus i els groguets, les de la victòria. Set punts en total. El de l’estadi de la Ceràmica va ser magnífic, amb regateig sobre el porter i sang freda per definir per sota les cames d’Estupiñán. “És una acció que com a davanter he de generar i marcar”, va assenyalar.

Malgrat aquesta bona ratxa, Memphis sap que d’ell s’espera molt més i que el seu gran repte ha de ser estrenar-se en la Champions. “Estic content, però vull marcar més gols; vull augmentar les meves expectatives de cara a gol, seguiré treballant intensament per ajudar l’equip.”

RATXA

Ha marcat en els últims quatre partits (Alavés, Celta, Espanyol i Vila-real)

REPTE

Encara no s’ha pogut estrenar en la Champions, la seva assignatura pendent

DECISIU

És el màxim golejador de l’equip amb 8 gols i ha repartit dues assistències

AMBICIÓS

“Estic content però vull marcar més gols, seguiré treballant per ajudar l’equip”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)