Barça

El Barça jugarà fora del Camp Nou la temporada 2023/24

El CEO del FC Barcelona, Ferran Reverter, ha reconegut que durant el segon any de les obres , a la temporada 2023-2024, l’equip haurà de jugar fora del Camp Nou. L’alternativa que sempre tenen sobre la taula és la d’anar a jugar a l’estadi Olímpic de Montjuïc però no tenen la decisió presa perquè estan estudiant alternatives. “El que si que sabem es que ens quedarem a Barcelona, no jugarem, per exemple, a Girona.”, ha dit. Reverter també ha explicat que les obres estan previstes que comencin l’estiu vinent i que en aquesta primera temporada una part del Camp Nou no es pugui utilitzar. “Una part del camp seria parcialment tancat pel primer any, en el segon any anirem fora i en el tercer i quart any i hauran parcel·les afectades i se seguiran fent rotacions.”.

Perquè això passi abans els socis hauran de votar “sí” en el referèndum telemàtic del 19 de desembre. Un “no” seria catastròfic i implicaria “fer un replantejament del nostre plantejament financer”. A més a més, Reverter ha afirmat que el Camp Nou s’hauria de reformar igualment. “El dia del Benfica a a alguns socis els van caure cascades d’aigua a sobre i això és intolerable.”. La pregunta del Referèndum serà la següent: “Ratifica la decisió de l’Assemblea de Compromissaris d’autoritzar la junta directiva perquè realitzi les actuacions necessàries per aconseguir finançament per al projecte Espai Barça per un import que no superi els 1.500 milions d’euros?”.

Pel que fa al finançament, el CEO del Barça ha explicat que tenen converses molt avançades amb Goldman Sachs perquè sigui l’escollit de buscar els inversos que hauran de posar els 1.500 milions d’euros per pagar l’Espai Barça. Les obres es pagaran a 35 anys, amb els cinc primers de carència. Al febrer s’anirà a buscar el finançament, si en el referèndum guanya el “sí” i a l’estiu hauria d’estar tancat. El tipus d’interès serà el que fixi el mercat i per això ha reconegut que la inflació actual “està disparada i no juga a favor nostre” però que tenen mecanismes per abaixar-lo, com per exemple presentar als inversos alguns contractes ja signats.

I aquests podrien ser el dels Naming i Title Rights, és a dir, el cognom de l’estadi i el nou Palau. “Les ofertes estan molt avançades i seran contractes de 10 a 20 anys.”. Reverter considera que poden aconseguir uns 400 milions d’euros en 30 anys, el doble dels 200 previstos en el projecte inicial. Quan l’Espai Barça estigui acabat, han calculat que el club ingressarà uns 200 milions d’euros anuals més i que un terç d’aquests servirà per retornar el crèdit. Pel que fa a un nou patrocinador per la samarreta, ha explicat que estan negociant amb diverses empreses i també amb Rakuten.

Tant Reverter com Joan Laporta han explicat que van quinze anys tard a l’hora de remodelar l’estadi i que això els fa ser menys competitius que els altres grans clubs. Les línies vermelles que no es traspassaran són que les obres no costaran diners als socis, que no es posarà en risc la gestió esportiva i que mai es posarà el patrimoni com a garantia.

En la vessant esportiva, Reverter ha assegurat que si cal fitxar en aquest mercat d’hivern el Barça està capacitat per fer-ho però que tenint en compte la situació econòmica actual s’han de mirar totes les operacions amb lupa. I també que poden renovar a Dembélé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)