Barça

Tocarà marxar de casa

El Barça jugarà a fora durant la temporada 2023/24 mentre es realitzin les obres al Camp Nou i, quan ho faci, l’assistència haurà de ser rotatòria entre els socis

Laporta i Reverter encoratgen a votar sí en el referèndum del dia 19

Emancipació de casa amb data de retorn. Això és el que li espera, al primer equip del Barça, durant la temporada 2023/24. Durant la presentació sobre com seria el referèndum telemàtic del dia 19 perquè els socis ratifiquin la decisió de l’assemblea de compromissaris d’autoritzar la directiva a buscar 1.500 milions d’euros de finançament per a l’Espai Barça, el conseller delegat, Ferran Reverter, va revelar que durant una temporada hauran de jugar a fora mentre es fan les obres al Camp Nou. “El pla actual és jugar a l’estadi la primera temporada (2022/23), quan la tribuna no es tocarà, i la segona anar a jugar a fora. En les dues següents es tornarà al Camp Nou, amb afectacions”. Això suposarà que durant quatre anys s’hauran de fer rotacions entre els socis per veure qui pot anar al camp a veure els partits en directe.

Encara no està decidit on s’anirà a jugar, tenint l’estadi Olímpic de Montjuïc sempre com a alternativa, però des del club prefereixen esgotar altres opcions. “Volem jugar el màxim temps a casa nostra.” Laporta ja va explicar que una de les alternatives que volien estudiar era jugar al Johan Cruyff amb grades supletòries. El que sí que tenen clar és que no es mouran de Barcelona. “No jugarem a Girona”, va posar a tall d’exemple Ferran Reverter.

Perquè això passi abans els socis hauran de votar sí en el referèndum. Un no seria catastròfic i implicaria “fer un replantejament de tot el nostre tema creditici i financer”. A més a més, Reverter va afirmar que el Camp Nou s’hauria de reformar igualment. “El dia del Benfica a alguns socis els van caure cascades d’aigua a sobre i això és intolerable.” La pregunta del referèndum serà la següent: “Ratifica la decisió de l’assemblea de compromissaris d’autoritzar la junta directiva perquè realitzi les actuacions necessàries per aconseguir finançament per al projecte Espai Barça per un import que no superi els 1.500 milions d’euros?” Laporta també va demanar el vot afirmatiu insistint que acumulen un retard de 15 anys respecte als seus clubs competidors i que, més que d’una despesa, l’Espai Barça és una inversió. “És una gran oportunitat. Ens permetrà tenir més ingressos per continuar competint.”. Sobre la decisió de votar telemàticament, el president del Barça considera que fomenta la participació i que no cal patir perquè hi hagi irregularitats en la votació. El club va argumentar que el sistema escollit per al referèndum “impedirà que hi hagi duplicitat”, “assegura que el vot serà secret” i que és capaç de recomptar 10.000 vots en un minut.

Pel que fa al finançament del projecte, Ferran Reverter va explicar que tenen converses molt avançades amb Goldman Sachs perquè sigui l’escollit de buscar els inversors que hauran de posar els 1.500 milions d’euros per pagar l’Espai Barça. Les obres es pagaran a 35 anys, amb els cinc primers de carència. Al febrer s’anirà a buscar el finançament i a l’estiu hauria d’estar tancat. El tipus d’interès serà el que fixi el mercat i per això va reconèixer que la inflació actual “està disparada i no juga a favor nostre”, però que tenen mecanismes per abaixar-lo, com per exemple presentar als inversos alguns contractes ja tancats.

I aquests podrien ser els de Naming i Title Rights, (la marca comercial per a l’estadi i el nou Palau). “Les ofertes estan molt avançades i seran contractes de 10 a 20 anys.” Reverter considera que poden aconseguir uns 400 milions d’euros en 30 anys, el doble dels 200 previstos en el projecte inicial. Quan l’Espai Barça estigui acabat, han calculat que el club ingressarà uns 200 milions d’euros anuals més i que un terç d’aquests serviran per retornar el crèdit i la resta s’ho quedarà el club. És un 67% més del que genera el Camp Nou actualment. “És una expectativa conservadora”, va assegurar el conseller delegat blaugrana tenint en compte que el Tottenham i l’Olympique de Lió van tenir creixements d’un 200%. Menys el Bayern de Munic, perquè va decidir fer el seu estadi als afores. Per Reverter, és clau ser dins de la ciutat. “Sent al centre generem diners el dia de partit, però també durant la setmana.”

Les línies vermelles que no es traspassaran són que les obres de l’Espai Barça no costaran diners als socis, que no es posarà en risc la gestió esportiva i que mai es posarà el patrimoni com a garantia.

NAMING RIGHTS

Hi ha converses molt avançades amb empreses pel nom comercial del nou Camp Nou

CONTUNDENTS

Laporta i Reverter demanen el sí perquè el Barça pugui continuar sent competitiu

Es pot fitxar en el mercat d’hivern i renovar Dembélé

El conseller delegat del Barça, Ferran Reverter, també va assegurar que el club està en condicions de ser actiu en el mercat de fitxatges d’hivern, que s’obrirà aviat. “Nosaltres sempre estem oberts tant pel que fa a les altes com a les baixes. Quan s’obre qualsevol finestra de mercat, el Barça serà allà.” No és cap secret que fa poc una delegació del club blaugrana va ser a Manchester negociant amb el City per Ferran Torres, amb qui ja tindrien pràcticament tancat un acord. El jugador està encantat amb la possibilitat de fitxar pel Barça, però ara cal negociar amb el club anglès. “El Barça podrà fitxar a l’hivern i a l’estiu. Però hem de mirar molt bé totes les operacions, hem de mirar-les al detall.” Per descomptat que també podem renovar Dembélé”, va admetre. Com que tampoc va voler aprofundir excessivament en tots aquests temes, la realitat és que perquè es pugui fitxar abans hi ha d’haver algunes sortides de futbolistes. És el que va explicar Mateu Alemany, en el sentit que, abans de poder entrar jugadors en la plantilla, han de sortir-ne d’altres per poder-los inscriure pel tema del fair-play de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)