Barça

Xavi: “No preveig que Dembélé vagi a la graderia si no renova”

Les paraules del tècnic del Barça en la prèvia del partit de demà al Camp Nou contra el Betis

Xavi Hernández ha parlat aquest migdia en roda de premsa en la prèvia del partit que el Barça juga demà (16.15 h) al Camp Nou contra el Betis. Les seves declaracions.

Solidesa. Un objectiu?

“L’objectiu és guanyar, però entenem que per guanyar hem de jugar bé. Hem de fer bés les coses ofensivament i defensivament, hem tingut una setmana per ajustar aspectes de la sortida de pilota i aspectes defensius. Portem poc temps i hem d’ajustar coses. Som positius, veient els entrenaments. És un partit vital, seguim amb urgències perquè tenim molts punts de desaventatge. No podem perdre més punts. El Betis està per sobre nostre”.

Dimecres contra el Bayern

“No miro més enllà. Serà partit vital, per les urgències que tenim, cada setmana. Cada partit és vital al Barça. Demà és una final, no podem perdre punts, volem lluitar per la lliga. Jugarem amb el millor onze que cregui que pot rendir millor. És un partit vital. No pensem en la Champions encara”.

Ansu Fati

“Ansu està fent un esforç extraordinari. Vol estar i emociona, però hem de ser cauts. El més important és que estigui al 100% i quan estigui al 100% estarà. No podem perdre més jugadors, no podem forçar jugadors. No serà fàcil que estigui el dimecres”.

Renovació Dembelé

“No és només un tema econòmic. És un tema esportiu, de projecte, de què volem fer amb ell. Jo he estat molt clara amb ell. Per mi pot ser el millor jugador del món en la seva posició. Depèn d’ell. Està compromès. Jo li he explicat que per mi és una figura clau. Hem de ser positius perquè s’arribi a un acord, ara depèn de les dues bandes. Crec que pot pesar en la seva decisió el projecte que tenim en què ell ha de ser una figura clau”.

Setmana important

“Una setmana important com totes les que venen. Això és el Barça. Exigència diària, cada partit i per això entrenem a tope. Fins que marxem de vacances no hi ha descans i cada setmana és vital”.

Guanyar la lliga

“El Barça aspira a guanyar-ho tot, sempre. El temps ens dirà on estem però l’objectiu és guanyar. Aquí no val empatar, ni perdre. Això va de guanyar i més en el Barça. A final de temporada veurem on hem competit i on estem, però l’objectiu és guanyar”

Sergiño Dest

“Ja està al 100%. Tots els jugadors estan mostrant una implicació tremenda. Els hem de frenar amb molèsties perquè volen entrenar. Els noto contents. i Sergiño és un més d’ells, ho ha passat malament, amb la lumbàlgia, però ara ja està recuperat”.

Lesionats

“Notem les baixes. Però a dalt, Ansu, Jun, Martin, Pedri, ens haguessin donat. Tenim els que tenim, però no és excusa i hem de competir amb el què tenim i mirar cap endavant. Demà ens enfrontem al betis, un equip molt ben treballat, amb un molt bon entrenador si jugadors a nivell individual boníssims, però anirem a competir”.

Sortides al mercat d’hivern

“Veurem. És molt aviat. Demà tenim un partit vital, dimecres un altre. El club està treballant per reforçar-se al mercat d’hivern, és una evidència. I perquè entri algú hi ha d’haver sortides. Tenim limitacions econòmiques. És encara aviat”.

“No parlaré de noms per al mercat d’hivern, tenim un partit molt important”

Messi, pilota d’Or

“Felicito a Alexia Putellas, ha fet història. Tinc una relació d’amistat amb ella. Ja se li veia que era una professional des del principi. És una meravella. També felicito a Pedri, que va convidar a l’equip a sopar. I que Messi el guanyés és de justícia total. És el millor jugador de la història. Mereix el setè. Potser Lewandowski el mereixia, però és el debat de sempre. En el moment que obren el sobre i diuen Messi jo penso que el futbol és just. Leo és el millor jugador de la història, no hi ha color”.

“La flor de Xavi”

“El Barça és el club més difícil del món. A part de guanyar hem de jugar bé. Els catalans i els culers som així. Però ens hem de preguntar on sap a poc, en quin mitjà. Aquí al vestidor i a la banqueta va saber a molt. Guanyar a Vila-real no és fàcil. Sabem l’exigència del Barça i hem de millorar en el joc, som conscients que hem de treballar-hi. Donem molta importància a la victòria a Vila-real”.

Millores

“Hem treballat moltes coses. Línia defensiva, la pressió alta, la sortida de pilota. Hem d’entendre que hi ha un oponent que treballa i que complica. El Betis ens complicarà igual i hem treballat tot allò que creiem que ens podem trobar demà”.

Sergi Roberto

“És una persona que és un exemple. Pel planter, pels professionals, per nosaltres com a entrenadors. Porta un any jugant patint. S’ha estat molt injust amb el Sergi, fins i tot xiulat al Camp Nou. Mai ha estat al 100% aquest any. Ell ho ha intentat però no ha pogut ser. Si no estàs al 100% no pots rendir, és molt difícil. Jo li vaig recomenar que parés, ha de fer net. Per mi és un jugador fonamental per a l’equip. S’ha sigut molt injust amb ell. Esperem que quan es recuperi, rendeixi al 100%, L’equip el necessita”.

Conflicte amb Unai Emery?

“Està tot arreglat. Ens vam donar la mà, ens vam abraçar. És la tensió de la competició. Jo tinc admiració per l’Unai i pel Vila-real. No té importància”.

Dembelé està per jugar de titular?

“Està al 100%. Decidiré demà, però està bé. El veig content, feliç, entrena molt bé. El veig bé”.

Pot anar a la graderia Dembélé si no renova?

“No seria l’objectiu. Un jugador amb contracte ha de jugar. Però hem de ser positius, hem de pensar que ha de renovar. En cas contrari, si té contracte, ha de jugar. No valoro aquesta opció”.

En quin punt veu el futbol femení?

“El futbol femení està crexent d’una manera molt bèstia. Si tu no ets professional és molt difícil créixer. Han millorat molt, en l’aspecte físic, tàctic, tècnic. Mires un partit de futbol femení i disfrutes. Té tot el meu respecte. M’agrada el futbol femení, veig partit i veig molt talent. L’Alexia, l’Aitana, la Jenni, la Mapi León... està creixent moltíssim i els desitjo el millor. No ho havia pensat mai, però no descarto entrenar al futbol femení.”

Què s’ha de millorar?

“Moltes coses. En l’aspecte ofensiu hem de collar més quan l’aspecte està creat. Això és l’atreviment que deia abans del partit. En defensa hem de tirar la línia més endavant, saber quan la pilota està pressionada i quan no. També a la pilota aturada ens van rematar. Podem millorar en molts aspectes”.

Frenkie de Jong

“És un jugador intransferible. Molt important per l’equip, capaç de marcar diferències i l’altre dia ho va fer. Contra el Vila-real és el Frenkie que volem, va estar excel·lent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)