Barça

“És un partit vital”

Xavi Hernández Entrenador del Barça

Sap on és, domina l’escena i hi està comodíssim. Xavi Hernández disfruta de cada moment com a entrenador del Barça, també a les rodes de premsa, en què mescla sobrietat amb distensió, fins i tot amb alguna broma pel mig, però sempre concentrat i deixant un missatge per sobre de tot. Ahir, en la prèvia, el tenia clar i va insistir-hi: “És un partit vital.” Van ser múltiples les vegades que es va referir al matx d’aquesta tarda al Camp Nou com a “vital”. “Seguim amb urgències perquè tenim molts punts de desavantatge i no en podem perdre més si volem lluitar per la lliga”, va explicar el tècnic, que no pensa en el compromís de dimecres contra el Bayern, en què l’equip es jugarà a Baviera un lloc als vuitens de final de la Champions League. “No miro més enllà. Serà un partit vital. De fet, cada partit és vital al Barça. Contra el Betis és una final i jugarem amb l’onze que cregui que pot rendir millor. És un partit vital”, va insistir l’entrenador.

Fa tres setmanes que el de Terrassa és al càrrec i, òbviament, l’equip no està en el punt que ell voldria i ha de millorar. “Som positius veient els entrenaments”, va dir. “L’objectiu és guanyar, però per guanyar hem de jugar bé. I per jugar bé hem de fer bé les coses ofensivament i defensivament”, va continuar. “Ara hem tingut una setmana per ajustar aspectes i treballar. Hem posat èmfasi en coses com la línia defensiva, la pressió alta i la sortida de pilota. Hem d’entendre que hi ha un oponent que treballa i que et complica. El Betis ens complicarà les coses i hem treballat tot allò que creiem que ens podem trobar”, va indicar el tècnic, que es va referir a l’equip verd-i-blanc com “un conjunt molt ben treballat, amb un molt bon entrenador i amb jugadors boníssims individualment”.

El mercat d’hivern

La finestra de fitxatges està a punt d’obrir-se i aquest va ser un altre dels temes que es van tocar en la compareixença. Xavi no va parlar de noms, ni de les posicions en què veu mancances. “Encara és aviat, el club està treballant per reforçar-se al mercat d’hivern, és una evidència. I perquè entrés algú, hi hauria d’haver sortides”, va manifestar.

LA PRÈVIA

Seguim amb urgències perquè tenim molts punts de desavantatge i no en podem perdre més si volem lluitar per la lliga
L’objectiu és guanyar, però per guanyar hem de jugar bé. I per jugar bé hem de fer bé les coses ofensivament i defensivament

“Sergi Roberto és un exemple. S’ha estat injust”

Sergi Roberto, que acaba el contracte el juny vinent, serà operat i estarà entre tres i quatre mesos fora. “És una persona que és un exemple”, va dir Xavi. “Fa un any que juga patint. S’ha estat molt injust amb ell, fins i tot xiulat al Camp Nou. Jo li vaig recomanar que parés, ha de fer net”, va indicar el tècnic, que va ser contundent: “Per mi és un jugador fonamental.”

“No preveig enviar Dembélé a la graderia”

La renovació d’Ousmane Dembélé, que acaba el contracte el mes de juny que ve, és un dels temes candents. A Xavi se li va preguntar si és una opció que sigui enviat a la graderia en cas de no ampliar el vincle amb el club blaugrana: “Un jugador amb contracte ha de jugar. Hem de ser positius i pensar que renovarà. Però en cas contrari, si té contracte, ha de jugar.”

“No serà fàcil que Ansu jugui dimecres”

Amb una lesió muscular, sembla difícil que Ansu Fati arribi a Munic dimecres. “Ansu està fent un esforç extraordinari. Vol estar recuperat i emociona el seu esforç, però hem de ser cauts. El més important és que estigui al 100% i quan hi estigui jugarà”, va dir Xavi. “No podem forçar més jugadors, ni perdre’n més. No serà fàcil que jugui dimecres”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)