Un altre cop dolorós (0-1)

El Barça s’ha endut una altra garrotada i es complica una mica més la situació en la lliga amb una derrota contra el Betis (0-1). A quatre dies de la final a Munic, l’equip blaugrana ha perdut el primer partit amb Xavi a la banqueta, contra un Betis que ha fet mal quan més patia al darrere. Un contraatac culminat per Juanmi (79’) ha frustrat el conjunt local, que ha fet una primera part molt dolenta però que ha millorat en la segona, sense cap recompensa.

El Barça ha fet una primera part molt espessa. Ha començat amb energia, amb aparicions de Coutinho i profunditat d’Abde, però s’ha apagat de seguida. El Betis ha estat superior, tot i que tampoc ha sabut traduir el domini en ocasions de gol. Els blaugrana han tingut molts problemes amb pilota, sense continuïtat ni fluïdesa. Han buscat sovint que Memphis descarregués la pilota, però no n’han tret cap profit. El Betis, cada cop més còmode, s’ha anat estirant i apareixent en atac, tot i que Ter Stegen ha tingut poquíssima feina. Una rematada d’esperó de Ruibal, ja al límit del descans, ha estat l’ocasió més clara d’uns i altres en tota la primera meitat. La pitjor notícia de la primera meitat ha estat que Gavi, després de rebre una pilotada al cap, ha hagut de deixar el camp en llitera.

La segona part ha començat amb un ensurt gros, perquè Juanmi ha marcat en aprofitar que Ter Stegen havia fet un pas en fals. El gol, però, s’ha anul·lat per un fora de joc, força ajustat, del davanter (52’). El Barça s’ha espavilat i ha guanyat terreny i energia. Xavi ha intervingut fent entrar Frenkie de Jong i Dembélé, que només d’entrar ha provat dos xuts. Els de Pellegrini s’han endarrerit i han patit. La insistència del Barça, amb Dembélé com a actor principal, no trobava premi. El francès ha fet dos xuts més, ajustats al pal. I amb els blaugrana a camp rival, ha arribat la garrotada. En un contraatac molt ben conduït per Canales, Juanmi ha marcat amb facilitat el 0-1 (79’).

Abde hauria pogut empatar de seguida, però ha perdonat una ocasió molt clara des de dins l’àrea. Xavi ha fet entrar Luuk de Jong i també Piqué, pels problemes de Lenglet. L’energia d’abans del gol, però, s’ha esvaït, i el Betis no ha hagut de patir més.