Barça

Us toca

El Barça passa una preocupant sequera golejadora però contra el Bayern de Munic està obligat a marcar, i en aquest aspecte Dembélé i Memphis seran factors decisius

El francès serà titular a l’Allianz perquè el seu desequilibri és clau, i l’holandès vol estrenar-se en la Champions

“A Ousmane l’hem protegit perquè hi havia risc”, diu Xavi

En cinc partits de Champions, el Barça només ha estat capaç de marcar dos gols. Això sí, dos gols –de Piqué i Ansu Fati– que valen més or que no pesen perquè han permès a l’equip blaugrana arribar a l’última jornada de la primera fase depenent d’ell mateix per classificar-se per als vuitens de final. Aquesta és, diguem-ne, la part positiva. La negativa és que s’haurà de jugar el tot pel tot contra el Bayern de Munic a l’Allianz Arena. L’equip de Xavi està obligat a guanyar si no vol dependre d’una ensopegada improbable del Benfica contra el Dinamo de Kíev.

Però per guanyar a Munic, on el Barça no ha vençut mai, l’equip haurà de marcar. Serà molt important no encaixar, però un gol, com a mínim, l’haurà de fer. I en aquest aspecte, hi ha dos jugadors que cal assenyalar com els grans responsables perquè això pugui passar. Ens referim a Memphis Depay i Ousmane Dembélé. El primer és el 9 titular del Barça i és incomprensible que encara no s’hagi estrenat en la màxima competició europea aquesta temporada. Precisament, aquest és un dels motius pels quals l’equip es troba ara en aquesta situació de vida o mort. “És la nostra última oportunitat de passar, és com una final i ens hem de preparar mentalment molt bé. Ho haurem de donar tot per aconseguir un bon resultat”, reconeixia el davanter holandès en els mitjans del club.

Memphis va il·lusionar en els inicis de la temporada però de mica en mica el seu joc ha anat decreixent i fins i tot fa la sensació que no acaba de trobar el seu lloc dins l’equip. Xavi Hernández manté que està jugant bé i que és als companys a qui els costa veure els seus “excel·lents” desmarcatges, però també és una realitat que en molts partits se l’ha vist massa individualista i intentant buscar-se massa la vida en solitari, quan precisament si alguna característica té el joc blaugrana és l’associació amb els companys. Malgrat tot, si alguna possibilitat hi ha de marcar contra el Bayern passarà pels seus peus perquè en el dia d’avui continua sent el màxim golejador de l’equip amb vuit gols, tres des del punt de penal. Això sí, ja ha jugat 20 partits; és un dels futbolistes de l’equip que més minuts han disputat perquè era indiscutible per a Koeman i també ho és ara per a Xavi. La dada que més mal fa és que s’ha quedat 12 partits sense veure porteria, massa quan parlem del davanter centre d’un equip com el Barça.

Memphis, que ha marcat vuit gols en la Champions al llarg de la seva trajectòria, no es pot permetre fer demà contra el Bayern un partit com el del dia del Betis. Va perdre vuit pilotes i no va rematar ni un cop a porteria, de les deu rematades en total del Barça –set fora i tres entre els tres pals–. Xavi insisteix que el problema és “col·lectiu”, i de raó no n’hi falta, però també és cert que individualment Memphis està rendint per sota del que s’esperava. Capgirar aquesta dinàmica és important perquè l’equip pugui anar cap amunt i progressar, i demà a l’Allianz és el millor moment perquè Depay es reivindiqui davant les crítiques que comença a rebre.

La situació de Dembélé és radicalment diferent. Des que va reaparèixer encara no ha pogut ser titular, però el moment ja ha arribat. El francès estarà entre els onze escollits per sortir d’inici contra el Bayern de Munic perquè ha donat mostres més que suficients que està en perfectes condicions per jugar molts més minuts. Sortint des de la banqueta, Dembélé ha canviat la cara a l’equip des del punt de vista ofensiu i s’ha mostrat, amb molta diferència, el davanter més perillós i desequilibrant de l’equip. En la final a l’Allianz, el Barça no es pot permetre que no surti des de l’inici. Contra el Betis, de les deu rematades que va fer l’equip, quatre van ser seves. Els seus companys el busquen constantment perquè saben que ara mateix és la gran esperança de l’equip. “Ousmane genera il·lusió perquè és un gran jugador, l’hem protegit perquè hi havia risc. És un jugador referencial”, va dir Xavi. El risc demà contra el Bayern, però, seria prescindir del poder intimidatori del francès des del primer moment.

Dembélé s’haurà d’aïllar de tot el que envolta el seu futur en el Barça i centrar-se en el partit. Aquesta setmana segurament el club es tornarà a veure les cares amb el seu agent per veure quina és la resposta a la petita millora que li han plantejat respecte a l’oferta que li van fer setmanes enrere. La reunió de la setmana passada no va anar bé perquè en el club es té la sensació que el seu agent busca marxar per cobrar una bona prima de fitxatge i garantir-li un millor sou, però el jugador voldria continuar de blaugrana perquè està satisfet amb el gran protagonisme que li està donant Xavi, que no para d’elogiar-lo. Demà, però, on li tocarà parlar és a la gespa.

MEMPHIS

És la nostra última oportunitat de passar, és com una final i ens hem de preparar mentalment molt bé

LA DADA

12
partits
s’ha quedat Memphis sense marcar dels 20 que ha disputat. Massa per al davanter centre del Barça

DEPAY

Encara no s’ha estrenat amb el Barça en la Champions, una competició en què ha fet vuit gols

DEMBÉLÉ

S’espera que ja surti de titular en la final contra el Bayern perquè l’equip necessita el seu desequilibri
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)