Suplici cap a l’Europa League (3-0)

El Barça ha confirmat el fracàs a la Champions amb un últim partit depriment a l’Allianz Arena, on ha assumit que haurà de continuar la seva aventura continental a l’Europa League. El conjunt de Xavi Hernández no ha tingut cap possibilitat contra el Bayern, que ha guanyat amb molta facilitat (3-0). Tampoc hi ha hagut miracle en l’altre partit del grup, perquè el Benfica ha superat el Dinamo de Kiev, que ha fallat una ocasió clamorosa amb el 0-0 però que en el minut 22 perdia per 2-0.

Les expectatives blaugrana han quedat esvaïdes en la primera meitat. De fet, l’equip ha arribat al descans amb la necessitat de fer més gols que els que havia aconseguit en els cinc anteriors partits de la Champions. L’equip de Xavi ha començat pressionant amunt i generant algunes arribades, com un parell de xuts de Dembélé, però ha pagat la fragilitat al darrere. Primer, Mingueza –ha substituït Jordi Alba, lesonat– no ha ni molestat Müller en la rematada de l’1-0, després d’una bona acció de Lewandowski davant Piqué (34’). Poc abans del descans, Ter Stegen s’ha empassat un xut de Sané des de lluny (43’).

Sané ha perdonat el tercer just després del descans. Sense senyals de vida del Barça al davant, el 3-0 ha acabat arribant, en una bona acció de Davies, que se n’ha anat amb facilitat d’Araujo i ha assistit Musiala (62’). L’única esperança era que el Dinamo marqués dos gols. Els ucraïnesos ho han intentat amb diverses ocasions clares i han provocat xiulets de l’afició del Benfica.

El Barça, que estrenarà participació en l’Europa League entrant als setzens de final, no quedava eliminat en la fase de grups des de fa 21 anys, amb Llorenç Serra Ferrer a la banqueta.