Barça

Debut en l’Europa League

Adeu als vuitens. El Barça no quedava fora de la Champions en la primera fase des de la temporada 2000/2001 i no jugava una competició europea menor des de la 2003/2004

No hi va haver miracle i el Barça va quedar eliminat de la Champions perquè no va ser capaç de guanyar al camp del totpoderós Bayern de Munic. De fet no ho havia fet mai, i ahir no va ser cap excepció. El club bavarès continua sense perdre cap partit de la primera fase al seu camp, i ja fa vuit temporades. Per al conjunt blaugrana quedar fora dels vuitens de final és una sensació estranya perquè feia moltíssims anys que això no passava. Ens hem de remuntar fins a la temporada 2000/2001, quan el tècnic de l’equip era Llorenç Serra Ferrer, en la primera temporada de Joan Gaspart com a president.

En aquella ocasió, el Barça va quedar enquadrat en el grup H juntament amb el Leeds, el Milan i el Besiktas. I això que els blaugrana van tenir un inici de competició espectacular, golejant els anglesos per 4-0 al Camp Nou. Però dues derrotes consecutives, la primera al camp del Besiktas per 3 a 0 la nit en què el vicepresident Àngel Fernández va dir la famosa frase “hem jugat un futbol de ball de saló”, i la segona a casa contra el Milan per 0-2 van complicar-li la vida. El Barça tampoc va poder guanyar a San Siro (3-3) i va empatar a Leeds (1-1). En l’última jornada sí que va golejar el Besiktas, però l’empat entre italians i anglesos els va enviar a la UEFA. En aquesta competició l’equip va quedar eliminat en les semifinals pel Liverpool.

Quedant fora dels vuitens, l’equip jugarà l’Europa League, una competició que el Barça no ha disputat mai. Serà la seva estrena en la competició que va substituir la UEFA. L’últim cop que el Barça va disputar una competició europea menor va ser en la primera temporada de Joan Laporta com a president, en la 2003/2004. L’equip, que tenia Ronaldinho com a gran estrella i Rijkaard de tècnic, va caure eliminat a mans del Celtic de Glasgow, que va vèncer al seu estadi per 1-0 i va aconseguir un empat sense gols al Camp Nou.

Un fort cop a l’economia

Al marge del cop esportiu i a la reputació del FC Barcelona, no superar la primera fase també provoca un daltabaix en els números de l’entitat. A l’hora d’elaborar els pressupostos, el Barça sol posar que l’equip es classifica per als quarts de final. Classificar-se per a vuitens són 9,60 milions d’euros i per als quarts 10,6, així que el club ja no podrà ingressar aquests diners. Evidentment no seria total perquè s’ha de tenir en compte que disputarà l’Europa League i que pot continuar ingressant diners i durar molt en aquesta competició, però els premis són força menors. Guanyar-la suposaria uns ingressos de 14,9 milions.

TOCATS

Amb l’eliminació, el Barça rep un cop esportiu, a la reputació i també a l’economia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)