‘Maneta’ del Barça per tancar la fase de grups (5-0)

Champions. Les blaugrana golegen el Koge per 5-0 amb gols de Leila, Rolfö, Alèxia, Engen i Martens i completen el 18 de 18

Juga l’equip de gala i el Barça enamora, juga un equip híbrid de titulars i altres futbolistes menys habituals i el Barça atropella igualment el seu rival. Funciona el pla A i funciona el pla B. Tot amb la mateixa brillantor i autosuficiència. Aquest Barça és una màquina engreixada a la perfecció. No acusa les rotacions i no fa concessions.

Jonatan Giráldez havia advertit en la prèvia que la visita del Koge, amb el Barça ja classificat com a primer de grup pels quarts de final de la Champions, era una magnífica ocasió per donar descans a les futbolistes que acumulen més minuts. Alèxia, Mariona, Paredes i Graham Hansen han estat les úniques quatre futbolistes que han repetit contra el Koge respecte l’últim partit de lliga contra el Real Madrid. Molts canvis, però Alèxia és aquella peça del tauler inamovible. Sempre Alèxia. Seu ha estat el tercer gol de la nit. El Barça ha servit un córner, la defensa del Koge ha refusat en una primera instància, Leila ha connectat el xut des de fora l’àrea i Alèxia ha acabat caçant la pilota al cor de l’àrea per deixar palès el seu talent: control deliciós orientat d’esquena a la porteria i rematada inapel·lable al fons de la xarxa. Golàs.

Alèxia ha dut la batuta i el Barça ha ballat un dia més al seu ritme. La resistència del Koge ha durat deu minuts. És el temps que ha tardat Leila a perforar la porteria de Marckese per fer el primer gol del partit, amb una centrada enverinada que ha acabat trobant porteria.

La mala notícia del partit ha estat la lesió de Mariona Caldentey al minut 20. Però en el seu lloc ha entrat Fridolina Rolfö i en menys de deu minuts ja havia marcat la sueca. Centrada dolça d’Alèxia i gran rematada de cap de Rolfö, que en la segona part tornaria a aparèixer per assistir a Engen en el quart. Necessitava el gol la noruega per créixer en autoestima.

El gol de la nit ha portat el segell de Lieke Martens. La neerlandesa, que dilluns va rebre el Golden Woman a Torí, ha rebut el reconeixement del públic abans del partit i quan ha entrat a la segona part ho ha fet disposada a rebre una segona ovació: impressionant el seu golàs des de més de 35 metres. Marckese encara busca la pilota. Aplaudiments fins i tot dels pocs aficionats del Koge que s’han desplaçat fins a Catalunya.

Martens espera tornar a Torí el mes de maig. La final de la Champions al Juventus Stadium espera en l’horitzó. De moment, expedient immaculat amb sis victòries en sis partits. El Barça tanca aquesta fase de grups amb 18 punts una altra maneta. Intractable.