Barça

Amenaça Vinicius

El brasiler ha superat la fase de pressió, dubtes i riotes i s’ha erigit en un futbolista capital al Real Madrid, amb capacitat de desequilibri i un encert creixent

Conviure amb la pressió d’haver costat més de 50 milions d’euros. Sostenir l’expectativa d’un club de la magnitud del Real Madrid. Veure com un company i un dels millors futbolistes del món com és Karim Benzema reclama als companys que no et passin la pilota. “No fa res amb sentit.” Haver de desafiar la riota general i el sobrenom de Fallicius. I tot, amb només 20 anys. Un context que hauria consumit la moral de qualsevol adolescent imberbe i que dona encara més magnitud a la irrupció de Vinicius Junior (Rio de Janeiro, Brasil, 2000), fill d’una de les tantes faveles de la capital carioca i que, a un talent natural, forjat al carrer, hi ha sabut incorporar la virtut d’aquells que juguen amb taps a les orelles, aliens al fervor que acompanya cadascun dels seus moviments. Quan fallava més que encertava, Vinicius hi tornava. Agafava la pilota i se n’anava contra el seu marcador. Una vegada rere l’altra, fent ballar la seva cintura, demostrant una capacitat innata per eliminar rivals i un pecat de joventut per esguerrar cadascun dels seus intents. Ara que la moneda sembla tenir dues cares, Vinicius demostra que no té sostre i justifica aquella presentació grandiloqüent del juliol del 2018, en què, amb 18 anys acabats de fer, Ronaldo Nazario va exercir de mestre de cerimònies.

Ha plogut des d’aleshores i Vinicius ha viscut en els dos pols. De ser comparat amb Robinho a tenir projecció de futbolista d’època. “Encara té 20 anys, però no li falta res per convertir-se en un futbolista amb un talent i una velocitat impressionants. Té un futur important en l’horitzó”, va pronosticar l’any passat Ronaldo, quan l’astre carioca encara generava corrents de sorna, a les portes d’una metamorfosi que segurament ni els més devots projectaven. I és que aquesta temporada l’extrem brasiler ha necessitat tan sols 34 rematades a porteria per signar els 14 gols que acumula. Segons dades d’Opta, el jove atacant en va requerir 71 per fer 15 dianes la temporada passada. Xifres que parlen per si mateixes i que complementen una capacitat de desequilibri que Vinicius ja havia insinuat des del dia 1. Amb 118 driblatges completats en la lliga, viu a anys llum del seu perseguidor en el rànquing (Gonçalo Guedes, 79), fins al punt que Benzema ja és devot de la seva societat. “És un fenomen, m’encanta jugar amb ell”, ha dit el lionès, confirmant un trajecte que ha dut Vinicius del turment del dubte a l’elogi encès.

Balanç positiu en els clàssics

S.H.

Vinicius, que va perdre dos dels tres primers clàssics que va disputar i va empatar l’altre, ha guanyat embranzida contra el Barça des del seu primer any al Real Madrid (2018/19) i des d’aleshores ha guanyat tots i cadascun dels enfrontaments directes en què ha participat contra l’etern rival. A més, va fer el gol que va obrir el clàssic de lliga de la 19/20 al Santiago Bernabéu, un gol que encara avui és l’únic que ha signat contra els blaugrana. L’extrem del Real Madrid, que podria tenir la possibilitat de viure un duel cara a cara de dues èpoques contra un compatriota com Dani Alves, ha participat set vegades en partits contra el Barça, dels quals el conjunt madridista s’ha imposat en quatre ocasions (totes en la lliga) i en què només ha cedit dues derrotes (una en la lliga i una altra en la copa).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)