Barça

MAURICIO BARBIERI

ENTRENADOR DE VINICIUS AL FLAMENGO

“Té una gran personalitat, no es deixa intimidar per l’error”

“L’eficiència té molt a veure amb els entrenaments, amb els estímuls, amb la maduresa per escollir bé. És natural que un futbolista jove necessiti un procés”, diu el seu extècnic

Maurício Barbieri, ara al Red Bull Bragantino, va dirigir Vinícius al Flamengo. El tècnic brasiler en parla per a L’Esportiu.

Què va pensar la primera vegada que va veure Vinícius?
Era diferent, tenia un talent que ja ressaltava a la vista. Quan vaig arribar al Flamengo ell encara no era titular, era un jugador que revolucionava partits, però aleshores es va produir la sortida del club d’Éverton Cardoso i va coincidir també amb el meu nomenament com a entrenador principal. Va ser un moment en què Vinícius va començar a ser titular i a tenir actuacions de molta jerarquia. Ell ja estava venut al Real Madrid i la veritat és que quan va marxar, a meitat de lliga, les coses se’m van complicar molt perquè era un jugador que ja marcava diferències.
Quan va arribar a la lliga espanyola també s’apreciava que era un jugador diferent, però que resolia molt malament tot el que generava...
El tema de l’eficiència té molt a veure amb els entrenaments, amb els estímuls, amb la maduresa per escollir bé. És natural que un futbolista jove encara necessiti un procés de desenvolupament, que sigui oscil·lant en la presa de decisions.
S’imaginava que al desequilibri hi sumaria el gol?
Sí, tenia la sensació que es produiria d’una forma natural, perquè per molt que en aquell moment ell no estigués demostrant grans condicions en la definició, és un jugador capaç de generar moltíssimes ocasions de gol per a si mateix i per poc que aconseguís millorar una mica el joc col·lectiu, l’associació amb els futbolistes i tenir més serenitat en els metres finals, acabaria sumant capacitat per veure porteria.
El que més sorprèn és la personalitat que té. Aquí hi havia gent que es reia d’ell.
Vinícius és una persona feliç per naturalesa, molt alegre. Té una personalitat increïble i és d’aquells que no s’encongeixen davant l’errada, sinó que s’hi rebel·len. Li passa una mica el mateix a un altre futbolista que vaig dirigir al Flamengo com és Lucas Paquetá, que a sobre és molt amic de Vinícius. Són nois que no es deixen intimidar per l’errada. A Vinícius és difícil veure’l amb la boca tancada, sempre està ensenyant les dents, somrient.
Creu que pot arribar al nivell de les llegendes del futbol brasiler?
Diria que té el talent i el temps suficients per desenvolupar-se i arribar a ser-ho. No crec que puguem assegurar que això succeirà, però personalment crec que té el potencial per aconseguir-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)