Barça

Alèxia encara té espai a la vitrina per al The Best

Alèxia aspira avui (19 h) a escriure el seu nom al costat de Lloyd, Martens, Marta, Rapinoe i Lucy Bronze, i guanyar el ‘The Best’, la cirereta del pastís d’un any de somni. Messi i Lewandowski busquen el seu segon guardó

Alèxia Putellas tancarà avui el cercle. Espera un nou premi: el The Best. La capitana del Barça és la gran favorita per guanyar el guardó de la FIFA i començar el 2022 amb els mateixos honors que va tancar el 2021. El The Best és l’únic reconeixement que li falta després d’haver-ho guanyat absolutament tot en els últims mesos: millor migcampista i millor jugadora d’Europa per part de la UEFA, millor futbolista de l’any segons la IFFHS, la Pilota d’Or, la Creu de Sant Jordi, millor futbolista catalana de l’any en la Gala de les Estrelles del Futbol Català, el Globe Soccer Awards 2021 i el premi de la UFEC a la millor esportista de l’any –el Barça ha estat escollit millor equip català–, una condecoració que la de Mollet del Vallès havia de rebre demà, dimarts, però que no serà així perquè aquesta 25a edició de la Festa de l’Esport Català ha quedat ajornada per la pandèmia.

Alèxia és la gran candidata al The Best, al davant de la seva amiga Jenni Hermoso i la jugadora australiana del Chelsea Sam Kerr. Totes tres ja van formar el podi en l’última gala de la Pilota d’Or celebrada a París. La gala se celebrarà avui a les set de la tarda i es podrà seguir en directe a través del canal oficial de la FIFA a YouTube i al web oficial de la FIFA. Serà una gala virtual, com la de l’edició anterior, a causa de la pandèmia. Se celebrarà a Zuric, la seu oficial de la FIFA, però a diferència de la gala de la Pilota d’Or, cap dels nominats hi serà present i tots es connectaran de manera telemàtica.

Lieke Martens, actual companya de Putellas al Barça, ja va guanyar el guardó el 2017 després del seu gran any amb el Rosengard i la selecció neerlandesa. Ara Alèxia també vol escriure el seu nom amb lletres d’or al costat del de Martens, Carli Lloyd (Houston Dash, 2016), Marta Viera (Orlando Pride, 2018), Megan Rapinoe (Seattle Reign, 2019) i Lucy Bronze (Lió, 2020).

En categoria masculina, els dos màxims favorits aspiren a repetir perquè tant Leo Messi com Robert Lewandowski ja l’han guanyat anteriorment. El polonès ho va fer l’any passat i l’argentí el va guanyar el 2019. Qui guanyi dels dos aquest vespre empatarà amb Cristiano Ronaldo, guanyador en les dues primeres edicions (2016 i 2017). Luka Modric el va guanyar el 2018. En aquesta sisena edició Mohamed Salah (Liverpool), que actualment està jugant la copa d’Àfrica amb Egipte, és el convidat a la festa en la lluita Lewandowski-Messi. El guanyador de l’any passat i el millor golejador del 2021 contra l’actual Pilota d’Or. El premi anirà cap a Munic o cap a París.

Pep Guardiola (City), guanyador de la Premier; Thomas Tuchel (Chelsea), guanyador de la Champions, i Roberto Mancini (Itàlia), guanyador de l’última Eurocopa, aspiren al premi en la categoria de millor entrenador i a succeir així Jurgen Klopp en el tron. Gianluigi Donnarumma (PSG), Édouard Mendy (Chelsea) i Manuel Neuer (Bayern Munic) es disputaran el premi com a millor porter. En categoria femenina les aspirants són: Ann-Katrin Berger (Chelsea), Christiane Endler (Lió) i Stephanie Lynn Marie Labbé (PSG).

També s’entregarà el premi Puskas al millor gol. Els candidats són el sevillista Erik Lamela, pel seu gol de rabona en el Tottenham-Arsenal; el txec Patrik Schick, pel gol des del mig del camp contra Escòcia en l’última Eurocopa, i l’iranià Mehdi Taremi, pel seu gol de tisora amb el Porto contra el Chelsea en l’última competició de la Champions.

Cristiano Ronaldo 2016
Cristiano Ronaldo 2017
Luka Modric 2018
Leo Messi 2019
Robert Lewandowski 2020
Lewandowski, Messi o Salah 2021
Carli Lloyd 2016
Lieke Martens 2017
Marta Viera 2018
Megan Rapinoe 2019
Lucy Bronze 2020
Alèxia, Jenni Hermoso o Kerr 2021
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)