Barça

Acte de justícia

La direcció de futbol del FC Barcelona es reunirà aquesta setmana amb el representant d’Araujo per enfocar la renovació del seu contracte

Li volen oferir cinc anys més al club i admeten que mereix la millora

5

anys

més li volen oferir

El rendiment de Ronald Araujo és una de les grates sorpreses en aquesta temporada, on les bones notícies al primer equip del Barça escassegen en espera de temps millors. Finalitza contracte el 30 de juny del 2023 i, per tant, ja és hora de començar a tractar la renovació del seu contracte per blindar-lo de cara a l’interès d’altres equips, també atents tots ells a la gran progressió del jove central uruguaià. Que hi hagi rivals a l’expectativa de com es desenvolupen les negociacions amb el Barça per a l’ampliació i millora del seu contracte no és una cosa que sorprengui a les oficines del Camp Nou. És lògic. Araujo s’ha destapat com un gran central de futur per les seves condicions defensives, la seva personalitat sobre la gespa, el seu compromís amb el grup i també pel seu poder en el joc aeri.

La direcció de futbol blaugrana entén que ara és un bon moment per accelerar la negociació i aquesta setmana han citat el seu agent, Flavio Perchman, a les oficines per avançar, i molt, en la continuïtat del defensor. Al Barça són molt optimistes i no creuen que es trobin grans problemes per aconseguir que Araujo renovi. Arran de l’aparició de certes informacions als mitjans sobre ofertes d’altres clubs, fins i tot del Real Madrid, que el va rebutjar abans de fitxar pel Barça, el seu propi agent va assegurar que la prioritat del central és seguir de blaugrana. Els responsables esportius li volen oferir un nou contracte per cinc temporades més amb un salari més elevat i que, com tots els que s’estan signant ara, tindria una part important en variables per objectius. L’agent, lògicament, voldrà fer valer el pes cada cop més important que està tenint el jugador en els plans de Xavi Hernández. El Barça té molt clar que amb Araujo tenen un central per molts anys i que ha de ser juntament amb Eric Garcia la parella en l’eix defensiu del futur un cop Piqué hagi penjat les botes o tingui un rol més secundari.

Les mostres de compromís d’Araujo amb el club i amb l’equip són clares. Sense anar més lluny, va voler ser al costat dels companys en el clàssic de la supercopa quatre dies després de ser operat, i si li ha tocat jugar desplaçat al lateral per necessitats de l’equip ho ha intentat fer de la millor manera possible malgrat que no és la seva posició ideal.

En els propers partits serà encara més important, perquè el Barça ha perdut un central per als pròxims tres mesos. Es tracta de Samuel Umtiti. Ahir va ser intervingut de la fractura al cinquè metatarsià del peu dret. L’operació va anar a càrrec del doctor Antoni Dalmau, sota la supervisió dels serveis mèdics del club blaugrana.

Pressió sobre Lenglet

La direcció esportiva del FC Barcelona continua mantenint com un dels objectius prioritaris rebaixar la massa salarial del primer equip i adequar-la a la nova realitat del club. Tots els nous contractes ja van en aquesta línia, tres dels quatre capitans van acceptar una rebaixa, Umtiti també ho ha fet conjuntament amb l’acord de renovació i de mica en mica s’anirà parlant amb altres jugadors les nòmines dels quals estan fora de mercat. I un dels que rebran pressions perquè es rebaixi el sou és Lenglet. Ara mateix és el quart central de la plantilla; té per sobre Piqué, Eric Garcia i Araujo, i si no marxa volen que es quedi cobrant força menys que ara.

ESTRATÈGIC

Al Barça són optimistes amb la renovació del central uruguaià, una peça clau

UMTITI

Estarà tres mesos de baixa després que ahir fos operat de la fractura al peu dret

MASSA SALARIAL

El club blaugrana vol plantejar una rebaixa de sou a Lenglet, que ara és el quart central

L’agent de Dembélé, crític amb la posició del club

Continua el serial Dembélé. El jugador encara no ha pres una decisió definitiva sobre el seu futur, malgrat que el club ja dona per descomptat que acabarà marxant, i ara només falta decidir com actuaran fins a final de temporada per si no poden traspassar-lo en aquest mercat d’hivern. Qui està molest amb el fet que el Barça ja no vulgui seure més a la taula de negociació és l’agent de Dembélé, Moussa Sissoko, que va criticar aquesta actitud en unes declaracions a RMC Sport. També va censurar que se’l vulgui pressionar dient que, si no renova, anirà a la grada la resta de la temporada. “És un moviment de pressió que no funciona amb gent com nosaltres. Potser funciona amb agents que tinguin amiguisme amb el FC Barcelona, però aquest no és el meu cas. Soc aquí per defensar els interessos del meu jugador. No som aquí per alimentar els debats a les xarxes socials. Però cal dir la veritat. Sí, tenim demandes exigents, però ja hem demostrat que les decisions en la carrera d’Ousmane no van ser dictades pels diners; altrament, no seria aquí. Aleshores, si el Barcelona hagués volgut negociar, podria haver intentat seure a la taula amb nosaltres per discutir, però no hi ha discussió, només amenaces de no jugar més al seu equip. I això està prohibit.” Sissoko manté que encara no han pres cap decisió definitiva sobre el futur de Dembélé i assegura que és el Barça “qui està perdent tot sol” el jugador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)