Barça

L’AFE es pronuncia en l’afer Dembélé

El sindicat de futbolistes ha emès un comunicat després de la decisió del Barça sobre l’atacant que no renova amb l’entitat blaugrana

L’AFE (Associació de Futbolistes Espanyols) ha emès un comunicat sobre l’afer Dembélé, que segueix sense renovar el seu contracte amb el Barça, que avui li ha demanat que marxi el més aviat possible.

El comunicat:

“AFE considera que la subscripció d’un contracte de treball com a futbolista professional l’obliga a prestar els seus serveis per compte del club seguint les instruccions que se li facilitin.

D’altra banda, el club està obligat a abonar els salaris pactats i a permetre la prestació dels serveis en les mateixes condicions que la resta dels seus companys, sense que hi pugui haver cap mena de discriminació, ni pressió perquè l’esportista renunciï als seus drets laborals.

Entenem que la renovació dun contracte requereix l”acord de voluntats de les dues parts. Aquest acord de voluntats ha de ser emès lliurement sense que hi hagi condicionants externs que limitin o coartin la llibertat de contractació del futbolista professional.

És cert que un futbolista professional no té el dret a ser alineat ni tan sols convocat a tots els partits, sinó a ser tractat en les mateixes condicions que els seus companys i estar en disposició de disputar aquests partits. Però si aquesta circumstància es pogués entendre com una pressió per doblegar la voluntat, i a més es produeixen declaracions públiques reconeixent aquest tipus de pressions, estaríem davant d’una actuació il·legal per part de l’empresa.

AFE considera que no arribar a un acord per renovar un contracte de treball no suposa un incompliment laboral, per això no podrà tenir cap conseqüència per a la prestació dels serveis.

La no alineació d’un futbolista durant un període de temps sense que hi hagi cap lesió, cap malaltia o impediment físic, suposa una devaluació de la seva imatge i del seu caixet esportiu que incidirà negativament en les contractacions futures.

Des d’AFE desitgem que aquesta situació se solucioni sense que es vulnerin els drets del treballador i recordem que AFE està a disposició de qualsevol futbolista que pugui veure vulnerats els seus drets laborals com a treballador o treballadora que és.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)