Barça

Xavi: “Necessitem urgentment la victòria”

Després de les derrotes en la supercopa i la copa el Barça torna demà a la lliga amb la visita al camp de l’Alavés (21h). L’obligació dels blaugrana és retrobar-se amb la victòria per no perdre el tren de les quatre primeres posicions que donen accés a la Champions. Alguns dels aspectes més importants sobre els que ha parlat Xavi en la roda de premsa prèvia són els següents:

La derrota a la copa

“Crec que ens van guanyar per intensitat, coratge i aquests valors que no ens poden faltar mai i ens van faltar. Això és el que més mal em fa. Havíem d’igualar intensitat i ens va faltar. Anar a San Mamés és això i no ho vam tenir. Demà a Vitòria serà pràcticament el mateix i ho hem d’aprendre.”

El que preocupa

“Els resultats. Quan hi ha un canvi d’entrenador es necessita un procés i potser demana més temps del que pensàvem tots. Hem de tenir paciència, insistir i creure en la idea que va fer el Barça gran i volem recuperar. Em preocupen els resultats. Si treballes bé durant la setmana però no arriben els resultats és preocupant. Però creiem molt en això i seguirem amb la idea i esperem que arribin els resultats.”

Optimisme

“Encara sóc optimista, sinó marxaria cap a casa. Vull pensar i estic convençut que estem en l’inici d’un projecte important. Hem de perseverar, no queda una altra. Com a futbolista em va passar el mateix. Al principi hi havia dubtes i després ho vam treure endavant. S’han de complir objectius i sinó es compleixen hem de seguir treballant molt dur. És un moment difícil i en aquests moments es veuen les persones que formen el club. Hem d’estar més units que mai jugadors, entrenador, directiva i afició.”

El partit de demà

“L’Alavés s’assembla bastant a l’Athletic. És un equip que vol sortir ràpid al contraatac, vol aprofitar les jugades per banda i les accions a pilota aturada. Serà un partit semblant i intentarem aprendre dels errors i competir. Són tres punts vitals i necessitem urgentment una victòria per aconseguir l’objectiu d’entrar a la zona Champions. Si hi ha un entrenador que els pot treure de baix és Mendibilar. És exigent, té les idees molt clares, treballa molt bé les segones jugades jugant amb dos davanters... He jugat moltes vegades contra ell i sempre ens ha complicat.”

Ansu Fati

“És una situació difícil perquè ha tingut una recaiguda. Els doctors van dir que podia jugar 35 minuts, la prorroga va trastocar els plans. Són situacions que no pots controlar. Intentarem fer planificació específica perquè no es torni a lesionar mai mes. Hem de ser positius i ara farem una recuperació exclusiva. Jo no sóc metge per decidir res si s’ha d’operar o no. L’hem de recuperar mentalment i donar escalf. És un moment difícil per ell i el necessitem. Tots estem tristos però el principal perjudicat és ell. El dilluns tindrem última reunió amb doctors i família i qui més haurà de decidir és Ansu Fati. Nosaltres estem per ajudar-los.”

Dembélé

“La situació de l’Ousmane no canvia. Ell sap la situació que té i ell ha de decidir. La lesió d’Ansu no canvia res. Ell està entrenant bé. És un més de l’equip en els entrenaments però ell sap quina és la situació. No hi ha més debat perquè ja vaig ser molt clar.”

El mercat

“Estem treballant en vàries zones i hem parlat molt amb tots els responsables. He estat molt clar de què crec que hem de reforçar i estem treballant. Veurem perquè del que volem al que podem la cosa canvia. Tot i això estem treballant i queden dies per intentar incorporar algun fitxatge.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)