Guanya el Barça i la vida

Supercopa. Les blaugrana guanyen el primer títol de l’era Giráldez, guiades per Graham Hansen (tres gols i dues assistències) i Virginia Torrecilla torna 683 dies després d’haver superat un tumor cerebral

Barça 7 Atlético 0

BARÇA:Paños, Marta Torrejón, Paredes (Mapi León, 75’), Jana (Pereira, 65’), Rolfö (Leila, 66’), Patri, Engen (Melanie, 75’), Alèxia (Oshoala, 66’), Graham Hansen, Jenni Hermoso, Martens.ATLÉTICO DE MADRID:Lindahl, Alexandri, Tounkara, Van Dongen, Menayo (Bárbara Latorre, 59’), Sheila, Maitane, Silvia Meseguer (Virginia Torrecilla, 85’), Santos (Amanda Sampedro, 59’), Castellanos (Banini, 72’), Ludmila (Ajibade, 72’).GOLS:1-0 (16’) Engen. 2-0 (24’) Graham Hansen. 3-0 (27’) Graham Hansen. 4-0 (47’) Rolfö. 5-0 (50’) Graham Hansen. 6-0 (85’) Martens. 7-0 (90’) Martens.ÀRBITRE:Marta Huerta de Aza. T.G.: a Maitane i Jenni Hermoso.PÚBLIC:1.123 espectadors a Las Rozas.

El Barça es va coronar ahir a Madrid. Un altre títol cap al museu, el primer de l’era Jonatan Giráldez. El Barça va guanyar la supercopa i Virginia Torrecilla ha guanyat la seva lluita. L’exblaugrana va tornar a sentir-se futbolista 683 dies després. El seu retorn és la millor victòria. La mallorquina va jugar només cinc minuts, però per a ella va ser l’ovació del partit quan va entrar substituint Silvia Meseguer en el minut 85 de la final. Una victòria de vida després de superar un tumor cerebral contra el qual ha estat lluitant els dos últims anys. La fotografia de la jugadora sent mantejada per les seves excompanyes al final del partit ho diu absolutament tot. Les blaugrana van aixecar el trofeu amb orgull i van enlairar Torrecilla cap al cel de Madrid amb el cor. Doble victòria a Las Rozas.

El Barça es va treure una espina que tenia clavada des de feia un any i va guanyar l’únic títol que se li havia escapat la temporada passada. L’Atlético havia apartat el Barça de la final en l’edició del 2021, però ahir va ser el Barça qui va atropellar l’Atlético. Victòria per 7-0, amb protagonisme absolut per a Caroline Graham Hansen. La noruega va ser la millor futbolista de la final. Tres gols i dues assistències, o el que és el mateix: implicació directa en cinc dels set gols del seu equip. Partidàs de Carol. Seus van ser dos dels tres primers gols del Barça i també el cinquè. El primer va ser un golàs de falta directa des del semicercle de l’àrea gran que va entrar per l’escaire de la porteria defensada per Lindahl.

La majoria dels gols del Barça van portar accent nòrdic perquè també van marcar la noruega Engen i la sueca Rolfö. Engen va obrir la llauna després d’aprofitar un refús en un córner després que Rolfö hagués estavellat la pilota al travesser, i Fridolina va marcar el primer gol de la segona meitat també en una acció a pilota aturada, en què Alèxia hi va posar la picardia servint la falta ràpid i Hansen va acabar fent la centrada per baix perquè marqués la sueca. La noruega li va tornar el regal que en la primera part li havia fet Rolfö en una acció amb desenllaç similar però des de l’altra banda.

La resistència de l’Atlético va durar 16 minuts. La final va quedar resolta aviat. Tota la ineficàcia que el Barça havia mostrat en les semifinals contra el Real Madrid no va existir ahir. Gran futbol i molt encert per castigar Lindahl i l’Atlético una i una altra vegada. Perquè aquest Barça mai se sacia. En els dos últims minuts de partit encara van arribar dos gols més, que van portar la firma de Lieke Martens. El primer després d’una altra passada de Hansen i el segon després d’una errada en la rematada per part d’Oshoala. La pilota va acabar arribant a les botes de Martens i ella no va perdonar.

Giráldez fins i tot es va permetre la llicència de fer reaparèixer Mapi León, després de nou partits absent per lesió.