Barça

Pierre-Emerick Aubameyang

Davanter del Barça

“Formo part d’un projecte de futur engrescador”

“Veus la qualitat i el talent que tenen els jugadors més joves de la plantilla. Tenen una qualitat increïble, com juguen a futbol! I a la seva edat! Això és una cosa fantàstica per al club”

“No sé si es quedarà... però en la vida tot pot passar. És com un germà”

Aquest club és un dels més grans del món, i quan jugues l’Europa League ho has de donar tot per intentar guanyar-la
Penso que soc aquí perquè soc un jugador que porta molts anys marcant gols. I això és el que intentaré fer aquí
No m’està costant adaptar-me perquè havia mirat molts partits del Barça i en l’Arsenal fèiem un joc semblant al d’aquí
La Premier et demana intensitat i molt físic. Penso que és una de les lligues més fortes i competitives del món; l’Espanyola, també

Pierre-Emerick Aubameyang (18 de juny de 1989, Laval, França) ha estat un dels quatre reforços d’hivern del FC Barcelona. Provinent de l’Arsenal, amb ell el club blaugrana buscava tenir més gol, el gran dèficit de l’equip aquesta temporada. Atén L’Esportiu un dia després de fer un trio de gols contra el València a Mestalla i espera poder continuar amb la seva bona ratxa dijous contra el Nàpols. Diu que arriba per ajudar però s’ha trobar enmig d’un Barça que el fa xalar, amb el talent jove que hi ha en la plantilla.

Tinc la sensació que ha entrat amb bon peu en el Barça. Ho comparteix?
Sí, la veritat és que de moment tot em va molt bé. Tot el grup m’ha acollit molt bé des que vaig arribar, i això fa que estigui molt feliç. Estic content, sí.
A més a més, no sembla que li estigui costant gaire adaptar-se al joc de l’equip, quan sempre es diu que acostumar-se al joc del Barça no és fàcil.
Sí, pensa que he mirat molts partits del Barça i també és important que amb el mister que tenia en l’Arsenal (Mikel Arteta) fèiem un joc semblant al que fem ara aquí. Per això penso que no m’està costant adaptar-me. No puc dir que sigui fàcil, però sí que podem dir que m’estic adaptant molt bé a l’equip.
Se sent còmode amb aquest estil, joc pels extrems, possessió, bona col·locació sobre el terreny de joc, dominar els partits...
Sí, i tant! M’agrada molt l’estil que té el Barça i crec que encara haig d’aprendre moltes més coses d’aquesta manera de jugar. Però sí, és un estil que agrada als jugadors.
S’esperava la trucada del Barça en el mercat d’hivern?
Sempre ha estat difícil en el mes de gener fer fitxatges. Vaig parlar amb el meu representant per veure si arribava alguna cosa bona i si sortia bé, i si no, què hi farem!
Però tenia clar que si era el FC Barcelona qui li trucava no diria pas que no, oi?
Sí, sí. Per descomptat.
Aquell dia va sorprendre a tothom presentant-se al matí a Barcelona. Era alguna mesura de pressió?
No, no; no era per pressionar. Però sabia que si l’operació s’acabava fent havia de passar la revisió mèdica i tancar altres coses, i era un problema viatjar des de Londres... Era millor ser aquí, perquè tot va anar a contrarellotge aquell dia.
Titular contra el Nàpols, va repetir contra el València a Mestalla. Fa un trio de gols. A vostè ja no el treuen com a 9 del Barça titular?
(Riu). No... Jo soc aquí per ajudar i donar-ho tot en els entrenaments i els partits. Treballo per quan el mister em necessiti i donar-ho tot. Sí que vaig acabar molt content pels gols contra el València, però penso que el més important va ser la victòria. Va ser molt important i crec que tot l’equip va jugar molt bé.
El Barça buscava gol urgentment i vostè fa més d’una dècada que no baixa de la desena de gols per temporada.
Precisament, penso que per això soc aquí, sí. Perquè soc un jugador que porto molts anys marcant gols. I això és el que intentaré continuar fent en el Barça. Vull marcar molts gols que puguin ajudar l’equip a aconseguir victòries, que com ja he dit, sempre és el més important.
Precisament, el gol és el que va faltar en el partit contra el Nàpols al Camp Nou. Dijous és una final. Han de marcar tant sí com no. Molta pressió?
Sí, és clar que hi ha pressió. Però penso que és bo tenir un partit de tornada perquè puguis arreglar el que no vas fer bé en el d’anada. Sabem que hem de marcar, ja està. Al Camp Nou vam fer un molt bon partit i vam tenir moltes ocasions però no vam poder marcar. Ara ens hem de preparar bé per al partit de dijous.
Considera que el Barça, si passa l’eliminatòria, és un dels favorits per guanyar l’Europa League?
Sí, penso que sí. Tenim equip per guanyar. Aquest club és un dels més grans del món, i quan jugues l’Europa League ho has de donar tot per intentar guanyar-la. Ho intentarem tot perquè així sigui.
En la plantilla hi ha una mescla de joves amb jugadors més veterans, però que són minoria. Té la sensació de formar part d’un projecte de futur engrescador?
I tant! Sí que ho noto. Sobretot quan veus la qualitat i el talent que tenen els jugadors més joves de la plantilla. Tenen una qualitat increïble, com juguen a futbol! I a la seva edat! Això és una cosa fantàstica per al club i el seu futur.
Gavi, que li va donar l’assistència en el seu segon gol, i Pedri, són els dos exemples més clars del que parlàvem?
Sí, tenen un talent especial. Són dos cracs, n’estic segur. Són molt i molt bons, la veritat.
De la Premier també han arribat els seus companys Ferran Torres i Adama. Els fa tenir un ritme diferent haverpassar per la lliga anglesa?
Si et dic la veritat, penso que la Premier et demana molta intensitat i també molt físic, perquè és una de les lligues més fortes i competitives del món. La lliga espanyola també és molt bona, però la intensitat d’allà és molt alta.
Ara mateix en la plantilla hi ha moltíssims davanters. El preocupa?
No, no. Jo sempre penso que la competència és positiva. I entre tots el que volem és ajudar el Barça a guanyar partits.
A més, quan es parla de fitxatges de cara a la temporada vinent sempre surt el nom de Haaland. Què li sembla com a davanter?
És un gran jugador, amb una qualitat increïble. Fa molts gols i té un bon físic. És jove, també.
Al Borussia Dortmund també va coincidir amb Ousmane Dembélé. Aquí suposo que ja està al cas de tot el que ha passat. Creu que encara és possible convènce’l perquè es quedi?
[riu] No ho sé... però en la vida tot pot passar. Vam parlar abans que jo fitxés pel Barça i ell em va preguntar si acabaria venint al Barça.
Però a vostè li agradaria que renovés?
És clar que sí, per a mi és com el meu germà, i seria una gran notícia. Per la relació que tinc amb ell però també perquè considero que és un gran jugador. Per mi, Dembélé és un davanter increïble i m’agradaria que es pogués quedar amb nosaltres.
En la seva carrera ha tingut entrenadors de molt prestigi. Jürgen Klopp, Tuchel, Arsène Wenger, Emery, Arteta i ara Xavi. Què li han aportat?
Tots són diferents i amb les seves qualitats, però si te n’haig de dir un, amb qui em sentia molt bé era amb Tuchel, perquè sabia perfectament el que necessitava per estar al màxim.
Vostè ve d’una família de futbolistes, no?
Sí, el meu pare i els meus germans també jugaven. El meu pare era defensa però en els seus inicis va ser davanter. I també va acabar jugant de migcampista. I va continuar endarrerint la seva posició... El meu germà Willy jugava de davanter i Catilina, de lateral esquerre. Ja no juguen, però.
He llegit també que és fan de Batman, Spiderman i dels personatges de Marvel. I ho ha demostrat en algunes celebracions. Quan ho veurem aquí, en el Barça?
Sí, sí, és veritat. Ho faré, ho faré. Però esperem.
Potser dijous?
[Riu] Ja ho veurem...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)