Barça

Kessié, el Keita de Xavi

El Barça té molt avançades les negociacions per incorporar el migcampista del Milan, que arribaria lliure

La direcció esportiva blaugrana considera que és un perfil que pot ser molt útil a l’equip

Kessié agrada pel perfil, perquè ve gratis i per la seva joventut (25 anys)

La direcció esportiva del FC Barcelona no s’atura. Després de la bona feina feta en el mercat d’hivern –les quatre incorporacions estan rendint i es poden considerar pràcticament titulars–, ja fa mesos que en paral·lel treballaven per reforçar la plantilla de cara a la temporada vinent. Les prioritats estan molt ben definides, perquè el diagnòstic sobre què falta a l’equip és molt clar. I una de les posicions que consideren que cal reforçar és el mig del camp. La sala de màquines torna a ser una línia cabdal per a l’equip amb l’arribada de Xavi a la banqueta i volen que hi hagi sis migcampistes amb garanties per poder afrontar tots els reptes de la temporada.

I la secretaria tècnica del Barça portava controlant des de fa temps Franck Kessié, migcampista del Milan que acaba contracte el 30 de juny. I el fet d’haver treballat des de fa temps està donant fruits, perquè les negociacions pel fitxatge estan molt avançades. El Barça va ser ràpid temptejant el seu representant i mostrant-li el gran interès que tenien per incorporar-lo. I això ha provocat que el futbolista hagi prioritzat la proposta blaugrana per sobre d’altres que també tenia damunt la taula, sobretot de la lliga anglesa. Des de la direcció esportiva, consideren que amb aquest fitxatge l’encerten de ple, perquè és un perfil que ara mateix no existeix en la plantilla. “Ens pot anar molt bé un jugador com ell. Recordem que Guardiola tenia Keita, i que jugava molts partits, també d’importants”, assenyalen al club.

Kessié és un jugador físic, però no pas limitat pel que fa a la tècnica. La seva fortalesa física el fa un jugador molt interessant, perquè pot anar a la pressió amb plenes garanties, un factor de vital importància en el joc de Xavi, que vol recuperar la pilota a camp contrari tan ràpid com sigui possible per ser més a prop de l’àrea rival. És un futbolista acostumat a jugar partits de ritme alt. També és un migcampista que pot aportar gol, un detall que també tenen en compte a les oficines del Barça. Es feliciten perquè Frenkie de Jong i Pedri estan començant a marcar més gols i tenen més arribada, com els demana Xavi, però creuen que és un aspecte que cal millorar. Els que juguen d’interiors han d’aportar més gols a l’equip. I Kessié té una bona arribada perquè en aquesta temporada ja n’ha fet sis amb el Milan i en la passada en va fer catorze, una xifra meritòria per a un migcampista. Al Milan està jugant en el doble pivot, però en el 4-3-3 del Barça ho faria d’interior, perquè no és un migcampista posicional, sinó que és bo en l’anada i tornada. En la lliga italiana ha crescut molt tàcticament.

També es valora molt positivament al Barça l’edat del futbolista. Només té 25 anys i estan convençuts que encaixaria perfectament en el projecte de futur que encapçala Xavi Hernández. L’equip s’està rejovenint, precisament al mig del camp, amb De Jong, Pedri, Gavi i Nico González, i Kessié seria un més.

Al marge de considerar-lo un jugador interessant en l’aspecte esportiu, al Barça també s’ha valorat moltíssim el fet que arribaria sense cost de traspàs. La situació econòmica del club no està, ni de bon tros, arreglada, i des de la secretaria tècnica s’està fent un gran esforç per trobar jugadors interessants i de qualitat que acaben contracte. A diferència de temporades anteriors, al club creuen que aquest estiu sí que hi ha futbolistes de nivell que finalitzen contracte. El migcampista de la Costa d’Ivori està cobrant prop de dos milions d’euros al Milan, un salari gens desorbitat. Algunes informacions estimaven que el Barça li ha ofert una quantitat propera als sis milions d’euros per temporada, però en cap cas serien fixos. Al club blaugrana tenen molt clar que han de ser molt curosos amb l’economia i que no es pot disparar la massa salarial, més aviat al contrari, encara volen reduir-la més. Les seves condicions econòmiques si acaba fitxant, com les de la resta de noves incorporacions, tindran una part fixa prou atractiva, però amb força pes en clau de variables.

Els mitjos que marxaran

Per fer lloc a Kessié, el Barça té previst que marxin dos dels migcampistes que actualment estan en plantilla. Un home que el club blaugrana posarà en el mercat és Riqui Puig, encara que potser li toca fer les maletes en forma de cessió o buscant una fórmula perquè el club el tingui controlat. No està tenint les oportunitats que esperava i el Barça considera que el millor per a ell és que surti fora per jugar.

Qui també té molt complicat continuar és Sergi Roberto. El club blaugrana li va oferir unes condicions per renovar i semblava que el jugador hi estava d’acord, però a l’hora de traslladar-ho al paper van sorgir problemes amb la lletra petita perquè el jugador confiava a millorar les condicions en l’apartat de variables.

LA XIFRA

6
gols
ha marcat aquesta temporada al Milan. I en la passada en va fer 14. Una bona estadística.

MIG DEL CAMP

El Barça creu que no té un perfil de migcampista físic en la plantilla actual

SALARI

No tindria un sou gaire alt i, com tots els nous fitxatges, tindria una part alta en variables

POSICIÓ

Al Milan juga en el doble pivot, però en el 4-3-3 del Barça seria un interior més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)