Barça

ROBERTO TRASHORRAS

EXJUGADOR DEL RAYO

“Aquí no hi ha miracles, Xavi mereix temps”

Era difícil que mantingués el ritme de l’inici de curs, però té molt mèrit el que està fent

“Ha millorat, es nota que té una idea al cap”

El que m’admira de Pedri o Gavi és la capacitat que tenen per assumir protagonisme en moments de dificultat

Encara que només va arribar a jugar tres estones amb el primer equip del Barça, a Barcelona Roberto Trashorras (Rábade, 1981) serà conegut per sempre com la Brujita del Mini, pel talent inqüestionable que va exhibir durant la seva etapa formativa i que li va valer per tenir una dilatada trajectòria en l’elit, deixant especialment petjada en el Rayo Vallecano, en què va arribar a ser capità durant les set temporades que va arribar a disputar.

És cert que, sent cadet, un dia Johan Cruyff el va posar a marcar Xavi?
Això va ser durant les proves, es feien una sèrie de partits per veure nois com jo, que venia d’un poble de Galícia. Durant els dos primers dies m’havien posat a jugar de davanter o de migcampista però al tercer van demanar que actués de mig centre, del famós 4 del Barça, segurament per veure com em comportava en un altre context. I allà sí que és cert que em va tocar marcar Xavi.
Xavi ja era el que va acabar sent?
La veritat és que la memòria no em dona per a tant, però és evident que Xavi sempre ha estat un jugador amb una gran capacitat per llegir i organitzar el joc.
Per vostès, l’etapa formativa evoca una època de disfrutar...
Crec que es vivia d’una manera diferent, per a nosaltres la possibilitat de, simplement jugar a futbol, allò que ens agradava, ja era un premi i la veritat és que ens ho passàvem molt bé. Ara ha canviat tot bastant, hi ha més pressió i segurament els jugadors no tenen aquesta llibertat que potser nosaltres teníem de limitar-nos a disfrutar.
En el Barça actual hi ha diversos jugadors que han saltat etapes molt ràpid. El sorprèn la personalitat que estan mostrant?
El tema de l’edat és sempre relatiu i hi ha persones que estan preparades abans per assumir depèn quins rols. Sempre penso que la clau és no forçar les coses, que, si hi ha un noi de 17 anys preparat per competir i que ho fa amb naturalitat, no se li ha de tallar la progressió.
És el cas de Pedri o de Gavi...
Són nois a qui ja els veus el talent quan toquen la pilota tres vegades. Després el que més m’admira és la capacitat que tenen per assumir responsabilitats en moments de dificultat, en què l’equip potser no està tan bé. Això és molt difícil a qualsevol edat i ells ho fan abans d’arribar als 20.
Com veu el Barça de Xavi?
Sincerament, crec que ha millorat una barbaritat com a equip, que té una identitat i es veu que vol tenir una manera de jugar reconeixible. A partir d’aquí en el futbol no hi ha miracles, és evident que hi ha alts i baixos i crec que és just i necessari que Xavi pugui disposar d’una pretemporada per enfortir les bases del que vol fer.
La temporada del Rayo també està sent una mica bipolar...
Van començar molt bé, jugant a més un futbol valent i agressiu, però el gran dubte era si aconseguirien mantenir-ho, ja que portaven ritme de competició europea i no era senzill. Han passat per moments de dificultats, però la victòria contra l’Espanyol va ser un bàlsam i, passi el que passi d’aquí a final de temporada, té molt de mèrit el que han fet com a equip.
El Rayo, tot i no tenir les dimensions d’un Barça, és un club en què sempre passen moltes coses...
Absolutament, és un club molt actiu en tots els àmbits. A clubs com el Barça, el Madrid o l’Atlético, els passa perquè són grans, però el Rayo és un equip molt arrelat al seu barri i als seus aficionats i sempre hi ha una gran activitat tant a fora dels terrenys de joc, encara que això a vegades no acabi d’ajudar l’equip, com en l’àmbit futbolístic. Això sempre fa la sensació de ser un club que està molt viu.
Veu Andoni Iraola fent un salt important com a entrenador?
Home, sempre ha estat molt vinculat a l’Athletic Club i crec que en algun moment és un salt que farà perquè hi està molt identificat. Se li nota que és algú que sap imposar el seu segell en els equips i, encara que el final de temporada del Rayo no ha estat el millor, la seva feina és inqüestionable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)