El Barça cau per la mínima contra el Rayo en un partit molt gris dels blaugranes (0-1)

El Barça afrontava aquest vespre un duel decisiu si volia continuar sent segon classificat per sobre el Sevilla. I és que a falta que quatre jornades perquè acabi aquesta lliga, l’equip de Xavi Hernández vol segellar com més aviat millor la classificació per la pròxima Champions. Avui els blaugranes han deixat escapar una oportunitat d’or per distanciar-se dels andalusos després de perdre a casa contra el Rayo, en un partit molt gris en el que no han estat fins i han anat a remolc.

Els primers instants han estat de domini blaugrana. El Rayo no ha pressionat molt a dalt i els locals han pogut jugar amb paciència i tranquil·litat. Però, per sorpresa, en el minut sis els visitants s’han avançat en el marcador en la primera que han tingut amb la diana d’Álvaro García. Una molt bona passada de Palazón buscant la desmarcada d’Álvaro, ha superat a Ter Stegen amb un xut al primer pal. El Barça ha intentat reaccionar ràpidament al gol generant ocasions de perill a la porteria contrària. Araujo l’ha tingut en el 12’ amb un xut centrat des de dins l’àrea que ha pogut aturar sense problemes Dimitrievski. Tot i aquests intents per dominar, els de Xavi Hernández han estat imprecisos, i els visitants s’han mostrat més còmodes dins el terreny de joc aprofitant les nombroses pèrdues de pilota del Barça al mig del camp. L’últim quart d’hora de la primera part ha estat molt més revulsiva. Gavi ha canviat el ritme del partit amb la seva electricitat i els blaugranes han començat a ser més ambiciosos i buscar amb insistència l’empat. Precisament, ha estat Gavi el que ha tingut l’última del primer temps. Ha enviat una pilota al pal en el 42’ en un xut molt intencionat que buscava la creueta.

A la represa, el Barça no ha trobat el domini que necessitava si volia empatar el partit aviat. Ha sortit desordenat i sense les idees clares. Dembélé ha estat l’únic argument dels locals en atac, que a base de centrades ha creat ocasions que els homes d’Andoni Iraiola han pogut refusar sense problemes. Els minuts han anat passant, i els blaugranes no han mostrat millora. Han continuat perdent pilotes i estant perduts dins el camp. Al 57’ Jordi Alba l’ha tingut en un xut des de la frontal de l’àrea que ha sortit fregant el travesser. A vint minuts pel final Xavi ha fet entrar a Aubameyang i Luuk de Jong per mirar de capgirar el partit. Però el Rayo ha sabut jugar perfectament les seves cartes, amb constants pèrdues de temps. Memphis i Dembélé són els que han generat més perill, però no han estat capaços d’obrir la llauna. En el 89’ el partit encara s’ha escalfat més del que ja ho estava després que l’àrbitre no xiulés un penal claríssim sobre Gavi. En els 11 minuts de temps afegit els locals s’han bolcat a l’atac, però no han pogut materialitzar cap ocasió. Al final, 0 a 1 que deixa als blaugranes segons classificats empatats amb el Sevilla i encara sense les places europees assegurades.