Barça

L’adeu definitiu

El Barça ven Philippe Coutinho a l’Aston Villa, on estava cedit des del mes de gener, per 20 milions d’euros, i els camins del club culer i del mitjapunta se separen quatre anys i mig després

El rendiment com a blaugrana del brasiler, per qui l’entitat va pagar 160 milions d’euros al Liverpool, ha estat molt per sota de les expectatives

Philippe Coutinho ja és història en el Barça. El futbolista brasiler es va desvincular ahir del club culer, després que l’Aston Villa, club al qual estava cedit des del mes de gener, hagi arribat a un acord per al seu traspàs amb l’entitat presidida per Joan Laporta. L’equip de Birmingham pagarà 20 milions d’euros per quedar-se en propietat el mitjapunta, que signa fins al juny del 2026. “És un fitxatge brillant per a l’Aston Villa. És un professional exemplar i el seu impacte en el grup ha estat molt clar des que va arribar”, va explicar l’entrenador dels villans, Steven Gerrard, el principal valedor de la seva incorporació i que el coneix perquè va coincidir amb ell com a jugador en el Liverpool. “Amb el seu comportament dins i fora del terreny de joc, també és un model valuós per als jugadors joves que poden beneficiar-se de la seva experiència”, va completar Gerrard sobre un jugador que acumula 4 gols i 3 assistències en 14 partits en la Premier League.

És, doncs, aquest l’adeu definitiu de Cou i el Barça que tanca una operació que urgia a l’entitat. I és que el club blaugrana ha d’ingressar diners per tal d’alliberar espai en el límit salarial, per anar bé abans que s’acabi el mes de maig, quan LaLiga calcula el fair-play financer, per tal de poder afrontar les múltiples operacions que la direcció esportiva es planteja. La realitat és que el pas de Cou com a culer, per qui el Barça es reserva un 50% de la plusvàlua d’una futura venda i que acabava contracte el mes de juny del 2023, ha estat un fracàs. Fitxat el mes de gener del 2018, procedent del Liverpool, i per qui el club, aleshores presidit per Josep Maria Bartomeu, va pagar 160 milions d’euros i que el van convertir en el fitxatge més car de la història de l’entitat, el seu rendiment ha estat molt per sota del que s’esperava. Aterrat amb 25 anys com un dels millors jugadors del món, no va aconseguir abastar aquella versió oferta de red amb la samarreta blaugrana, amb la qual ha acumulat 106 partits i ha fet 26 dianes.

El seu camí en el Barça

La seva millor cara la va mostrar en la primera mitja temporada (2017/18), quan sí que va ser important per a Ernesto Valverde i va protagonitzar actuacions estimulants, però en la següent (2018/19) es va enfonsar. Incapaç d’encaixar ni d’interior ni d’extrem, va marxar cedit (2019/20) al Bayern, amb qui va guanyar el triplet, però tenint un paper secundari en el conjunt entrenat per Hansi Flick, que no se’l va quedar. De nou a Barcelona (2020/21), Ronald Koeman va comptar-hi fins que es va lesionar al genoll, i aquest curs (2021/22) ni amb el neerlandès ni amb Xavi va enlairar-se, fet que va propiciar la seva sortida rumb a l’Aston Villa en el mercat d’hivern.

DESLLIGAT

Cou acabava contracte amb el Barça l’any vinent i signa amb l’Aston Villa fins al juny del 2026

El Bayern negociarà per Lewandowski

El Bayern comença a obrir la porta a Robert Lewandowski, el davanter centre que pretén fitxar el Barça després de retirar-se de la cursa per Erling Haaland pel cost de l’operació econòmica. Si darrerament en el club bavarès s’havien mostrat inflexibles a la possibilitat de deixar marxar el golejador polonès, que acaba contracte el juny de l’any que ve, la situació ha canviat ara, d’acord amb el que va publicar ahir el diari Bild. Aquest mitjà, proper al Bayern, va indicar que la cúpula de l’entitat alemanya ja no descarta l’adeu de l’ariet aquest mateix estiu, i estaria disposat a negociar amb un club a canvi d’uns 40 milions d’euros. Des de l’entorn de Lewandowski, que no s’ha pronunciat públicament, s’ha deixat anar en diverses ocasions que el jugador de 33 anys no vol renovar amb el Bayern i que el seu desig és provar una experiència en una altra gran lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)