Barça

Les defenses baixes

El Barça visita el Getafe amb un reguitzell d’absències en defensa

Dani Alves, Mingueza, Lenglet, Umtiti i Araujo són els únics jugadors disponibles en aquesta demarcació

Als dos equips els serviria un empat: al conjunt blaugrana per assegurar-se la segona posició i als madrilenys, per mantenir la categoria

El Barça necessita un punt en les dues jornades de lliga que queden –avui al Coliseum Alfonso Pérez i la setmana que ve contra el Vila-real al Camp Nou– per assegurar-se la segona posició que li permetria participar en la pròxima edició de la supercopa. Sembla, d’aquesta manera, encarrilat l’únic objectiu que li queda a l’equip blaugrana, malgrat que per al compromís d’avui a Getafe, Xavi Hernández té problemes. L’equip està farcit de baixes en defensa: Piqué, Dest, Eric García i Sergi Roberto, lesionats, i Jordi Alba, sancionat, no hi seran. Tot plegat deixa com a únics defenses disponibles per al partit Dani Alves, Lenglet, Umtiti i Mingueza, i també Araujo, que podria no sortir d’inici, tot i tenir l’alta mèdica des de dimecres, després de la commoció que va tenir a conseqüència d’un xoc amb el seu company Gavi en l’últim partit a casa contra el Celta i que el va obligar a ser evacuat amb ambulància des de la mateixa gespa de l’estadi.

La llarga llista d’absències al darrere forçarà Xavi, doncs, a alinear una defensa de circumstàncies i amb poc rodatge. Amb la incògnita d’Araujo, la línia defensiva la podrien formar, amb l’excepció de Dani Alves, un fix, futbolistes que han comptat molt poc darrerament. Els números canten: en la lliga, Xavi ha dirigit 24 jornades en què tots tres han tingut una escassa participació amb tres titularitats de Lenglet, una d’Umtiti i dues de Mingueza. És evident que no són homes de la màxima confiança del terrassenc, que tampoc té la possibilitat de situar Frenkie de Jong a l’eix de la defensa, una posició que ha ocupat en múltiples ocasions en els tres cursos que fa que juga de culer, perquè el neerlandès també està sancionat. Per completar la nòmina de defenses, Xavi mirarà al filial, que s’aferra a les possibilitats de disputar el play-off d’ascens a segona i juga avui al camp del Sevilla Atlético (12 h). Carevic, Mármol, Balde, Jandro i Álvaro Sanz es van entrenar ahir i no han viatjat amb el B.

És previsible d’aquesta manera que a Getafe sigui el torn tant de Lenglet com de Mingueza d’inici, amb Dani Alves, mentre que la titularitat d’Umtiti dependrà de si Araujo finalment pot jugar. El campió del món francès, que en les últimes campanyes ja ha tingut un paper testimonial en el conjunt blaugrana, aquesta només ha disputat un enfrontament, contra l’Osasuna ja fa cinc mesos i, amb una lesió pel mig, tornarà després d’un període d’inactivitat important. A mitjan gener es va fer una fractura al cinquè metatarsià del peu dret i no va ser fins fa dues setmanes que va tornar a una convocatòria. Pel que fa al mig del camp, tornarà Sergio Busquets per jugar amb Gavi i, probablement Riqui Puig, l’altre interior disponible del primer equip amb les baixes també de Pedri i Nico. Al davant, Memphis, Aubameyang, Dembélé i Ferran Torres es disputaran tres places.

Pel que fa a l’equip de Quique Sánchez Flores, amb la baixa de Mitrovic per sanció, es juga la salvació. Com al Barça, un empat li serviria per aconseguir l’objectiu.

BAIXA AMB EL B

Carevic, Mika Mármol, Balde, Jandro i Álvaro Sanz poden entrar a la llista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)