Guerreres invencibles

1a femenina. El Barça s’imposa 2-1 a l’Atlético de Madrid i bat un altre rècord tancant la lliga amb un ple de victòries en l’últim partit de Melanie Serrano al Johan Cruyff

FC Barcelona 2 Atlético Madrid 1

FC BARCELONA:Paños, Paredes, María León, Graham (Martens, 82’), Marta, Mariona (Pina, 64’), Hermoso (Oshoala, 64’), Alèxia (Leila, 82’), Patri, Aitana i Rolfö (Melanie, 65’).ATLÉTICO DE MADRID:Gallardo, Aleixandri, Van Dongen, Sampedro (Ludmila, 82’), Maitane, Santos (Frisbie, 67’), Menayo (Simon, 78’), Meseguer, Kgatlana (Ajibade, 46’), Shei i Banini (Deyna, 67’).GOLS:1-0 (11’) Paredes. 2-0 (23’) Aitana. 2-1 (64) Sampedro.ÀRBITRE:Arantza Gallastegui (comitè basc).T.G.:A Paredes (85’), del Barça, i a Van Dongen (28’), de l’Atlético.T.V.:A Aitana (90’), del Barça, i a Van Dongen (58’), de l’Atlético.PÚBLIC:5.179 espectadors al Johan Cruyff.

Tercera millor entrada de la història de l’estadi Johan Cruyff, tot i que la temperatura convidava a passar el diumenge a la platja. L’aficionat culer, però, no volia deixar de viure en directe la possibilitat d’assolir un altre fet històric: batre el rècord d’imbatibilitat i signar la lliga perfecta.

Per això calia superar l’últim esglaó amb un Atlético de Madrid que es jugava ser a la lliga de campions l’any vinent o, si no hi arribava, cedir la plaça a l’enemic comú, el Madrid. Molt s’havia parlat a la capital de com plantejaria el Barça aquest partit, si aniria a totes o es deixaria guanyar.

Els dubtes es van dissipar ràpidament només saltar a la gespa. L’equip blaugrana va presentar l’onze de gal·la tenint en ment només la victòria, ni tan sols pensant en la final europea de dissabte que ve a Torí contra l’Olympique de Lió.

En els primers minuts del matx, l’Atlético va intentar pressionar la sortida de pilota fins que la central Irene Paredes va rematar de cap un servei de córner i va batre Gallardo.

El joc blaugrana era arrasador, sumant diverses oportunitats clares de gol que, malauradament, no es concretaven per la bona actuació de la portera rival. L’Atlético, per la seva banda, amb prou feines arribava a passar del mig del camp.

En el minut 23, Aitana Bonmatí va sorprendre Gallardo amb un centre que es va enverinar fins acabar dins la porteria. Després de la represa, en el minut 58 Van Dongen va cometre una falta dins de l’àrea sobre Jennifer Hermoso, acció que li va costar la segona groga, però Alèxia Putellas va fallar el penal.

Amb una jugadora més, el Barça es va relaxar, cosa que l’Atlético va aprofitar i Sampedro va fer el 2 a 1. El tècnic català va donar entrada a Melanie Serrano, que viuria l’últim partit com a jugadora a casa. Tot i la tensió del moment, totes les jugadores del Barça i de l’Atlético van fer-li un passadís.

L’únic ensurt del partit es va produir en el minut 89 quan Ajibade va estar a punt de quedar-se sola davant de porteria, però Aitana va preferir parar l’acció i guanyar-se la vermella.

Amb el xiulet final, el Johan Cruyff va esclatar d’alegria. El conjunt blaugrana ha sumat els 90 punts que hi havia en joc; és a dir, han celebrat la victòria en els 30 partits de la competició fent diana 159 vegades i només han rebut 11 gols en contra. Uns números que fan que tothom es fregui els ulls per poder-se’ls creure i que només estan a l’altura del millor equip del món.

Melanie va rebre una samarreta amb el dorsal 18, en commemoració dels anys que fa que és al club i les seves companyes, juntament amb Virginia Torrecilla, li van fer la baca. La jornada va acabar amb una volta d’honor de les campiones.

El partit contra l’Atlético ha estat una bona referència prèvia a sis dies de la final