Barça

Preparades per al repte

Les jugadores del Barça afronten amb ganes la final de la Champions contra el Lió i es mostren convençudes de les seves possibilitats

L’equip arriba molt més madur que l’any 2019, quan les franceses van golejar-lo

Les jugadores del Barça van acabar la final de Budapest de l’any 2019 amb llàgrimes als ulls. Aitana Bonmatí, mirant a la graderia, va dir que tornarien i que elles serien les que estarien aixecant la Champions. Mariona Caldentey confessava al documental Queens of the pitch que va parlar amb Alèxia Putellas i Patri Guijarro i van dir: “Aquest és el nivell al qual hem d’arribar.” Després del 4-1 contra el Lió es va produir la reunió entre les capitanes i Lluís Cortés i va començar el creixement brutal de l’equip fins a coronar-se campió l’any passat. El sacrifici i les hores extres per arribar al nivell dels grans. Tres anys després, un altre cop davant el gegant francès, el Barça està preparat i ple d’il·lusió i motivació per tornar a aixecar el títol i tancar el cercle. “És una bona manera d’explicar-ho. Mai hem guanyat el Lió. És un repte i a aquest equip li agraden els reptes i els estímuls nous. Dissabte seria un bon moment per fer-ho”, explicava Mariona Caldentey en aquest diari. La balear s’ha recuperat a temps per viure el tram final de competició, després d’una temporada complicada amb fins a tres lesions que l’han deixada fora de combat molts mesos. “He estat molt de temps sense poder entrenar-me ni jugar, i això és el pitjor per a un futbolista. Arribar a aquestes dates sentint-me bé, preparada per jugar i tenint una final de Champions a tocar, és el premi més gran. Hi anem a guanyar, però també a gaudir. Mai saps si tornaràs a jugar una final de la Champions”, afirmava la blaugrana. Una gran amiga seva, Patri Guijarro, no va poder jugar a Budapest perquè va arribar molt justa d’una lesió. L’any passat va haver d’actuar de central per la baixa d’Andrea Pereira. Aquest dissabte ho podrà fer al mig del camp. “Sempre vull jugar de 6, però quan es tracta d’una final és igual la posició. Tinc moltes ganes d’enfrontar-me al Lió”, explicava la migcampista.

El Barça ha madurat des d’aquella final del 2019, per això la confiança entre les jugadores és màxima, tal com van explicar davant dels mitjans en el media day a l’estadi Johan Cruyff. “Ens agradaria que hi hagués revenja, però no ens centrem en això. Volem guanyar perquè volem ser les millors. El 2019 no estàvem preparades, ara sí”, afirmava Aitana Bonmatí. “Alguna cosa ha canviat. El Barça ja està al nivell del Lió. Totes sabem què és perdre una final contra elles i serà una motivació poder guanyar-les”, hi afegia Fridolina Rolfö. L’equip, però, és conscient que al davant no es trobarà un equip qualsevol, sinó aquell que acumula més Champions en el seu palmarès: set. “Tenen aquestes jugadores que sembla que no estan fent un bon partit i, de cop, arriben a l’àrea i marquen. Hem de mantenir la màxima concentració per frenar-les”, assegurava Sandra Paños. Aitana també va mostrar “el màxim respecte” pel conjunt francès. En general, les jugadores del Barça esperen una final d’allò més igualada contra un Lió amb un estil diferent del del conjunt de Jonatan Giráldez.

El suport de l’afició

A Torí s’espera una marea blaugrana i això també és un al·licient per a les jugadores del Barça, que l’any passat van celebrar el títol sense públic. “Ajuda. És un plus que necessitem”, va afirmar Crnogorcevic, que va jugar la final de la Champions amb més espectadors: 50.212. Era l’any 2012 i contra el Lió. Marta Torrejón hi va afegir: “Com més afició vingui, millor.”

Serà un partit especial per a Melanie Serrano, que es retirarà en acabar la temporada. La lateral esquerra hi serà dissabte, malgrat unes petites molèsties al genoll. Melanie volia una Champions abans de dir adeu i pot plegar amb dues en el seu palmarès: “La vida m’ha brindat una altra oportunitat.” I s’ha d’aprofitar. És el moment idoni per al Barça.

LES VALORACIONS

A aquest equip li agraden els reptes. Anem a Torí a guanyar, però també a gaudir
Mariona Caldentey
Jugadora del barça

TANCAR EL CERCLE

Estem tranquil·les. Hem de mantenir la màxima concentració tot el partit per frenar-les
Sandra Paños
jugadora del barça
Després del Wolfsburg, el Barça pot derrotar per primer cop el Lió

Laporta desitja sort a l’equip de cara a la final

El president del Barça, Joan Laporta, va visitar l’equip de Jonatan Giráldez abans de l’entrenament d’ahir per dirigir unes paraules a les jugadores. Laporta va desitjar sort al conjunt blaugrana de cara a la final de la Champions contra el Lió: “Teniu tot el club pendent de vosaltres. També la ciutat, el país, Europa i part del món. Vosaltres us heu guanyat el fet de ser un orgull per al club i una referència social. Esteu mantenint l’èxit. Per guanyar la Champions heu de fer cas a l’entrenador i treure aquell esperit d’equip que teniu. Sou autèntiques i les millors. Ho demostreu en cada partit. No us heu de refiar i heu de sortir al màxim.” El president va concloure el discurs demanant la victòria, que significaria la segona Champions per al femení: “Porteu la copa i continuareu fent història. És el que tots volem”, va dir. El màxim mandatari de l’entitat viurà avui la semifinal de l’Eurolliga de bàsquet entre el Barça i el Madrid a Belgrad. Si l’equip de Jasikevicius guanya, les finals de futbol i de bàsquet coincidiran a la mateixa hora (dissabte a les 19 h). Laporta va explicar que seria llavors quan prendria “la decisió que més convé al club”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)