Barça

“A aquest equip li encanta guanyar i odia perdre”

Jonatan Giráldez Entrenador del Barça

Jonatan Giráldez ja sap què és guanyar la Champions. Ho va fer la temporada passada com a segon entrenador de Lluís Cortés, però aquesta tarda afronta el repte com a primer entrenador i ho fa amb la màxima confiança. “Tenim motivació, ambició i il·lusió perquè hem fet molt bona feina en totes les competicions fins a arribar aquí. Aquestes experiències durant la temporada ens han d’ajudar i hem tingut una setmana neta que ens ha anat bé per preparar la final”, va comentar el tècnic, que va aprofundir sobre la preparació de la final: “Com sempre la idea principal és millorar nosaltres. És clau ser fidels a la idea de tenir la pilota i pressionar mirant endavant, i després hem de fer petites adaptacions en funció del rival. Això vol dir entendre quines posicions ens ajudaran a atacar millor. Ho hem de tenir en compte tot i hem posat atenció en els petits detalls perquè aquests matisos poden ser molt importants.”

El tècnic blaugrana té clar que la d’aquesta tarda “és una final per a la història entre els dos millors equips d’Europa” i que ben segur “es veurà un gran espectacle entre dos grans equips amb grans jugadores”. Conscient que el centre del camp pot ser un dels factors decisius de la final, Giráldez va analitzar el rival que es trobarà davant: “L’Olympique de Lió ha manté l’estructura de l’equip de la final del 2019, amb algunes incorporacions d’un perfil diferent, tot i que manté la seva identitat perquè domina diferents registres. En alguns partits l’hem vist com esperen al seu camp i contraataquen, però també tenen un molt bon nivell d’associació de pilota que els permet jugar diferent.”

Giráldez va destacar la importància que pot tenir el factor mental, i en aquest sentit va indicar que intentarà utilitzar la derrota en la final del 2019. “Soc un privilegiat perquè entreno un grup de jugadores espectacular. Són ambicioses i sempre intenten millorar. Tenen una característica, i és que els encanta guanyar i odien perdre, i això es veu en el dia a dia. Hi ha un component mental que podem utilitzar i és recordar els precedents, perquè la història diu que no hem guanyat mai l’Olympique de Lió, i això és una motivació suficient per afrontar el partit amb les ganes de trencar aquesta estadística com vam fer amb el Wolfsburg”, explicava el tècnic, que finalment va explicar l’estat de Lieke Martens: “Ha fet un gran esforç per arribar a la final i està en plenes condicions per jugar el partit.”

Bompastor: “La final està 50-50”

L’entrenadora de l’Olympique de Lió, Sonia Bompastor, va elogiar el Barça abans de la final d’aquesta tarda. “És l’equip que més ha evolucionat des de fa uns anys, amb molta força i fam sobre el camp. A més, s’han pogut quedar el talent que tenien i mantenir el seu ADN i filosofia per assegurar que sigui un club referent. El futbol femení necessita aquests models”, va dir la francesa, que veu l’enfrontament molt igualat: “És veritat que el Barça és el vigent campió, però no ens hem d’oblidar de la història del Lió. Sabem què ens trobarem. Potser no som les favorites però la final està al cinquanta per cent i volem la victòria.”

Bompastor va analitzar que el més important és “començar bé i no encaixar un gol aviat”, però que el que ha de fer el seu equip és “passi el que passi, creure-hi en tot moment i tenir determinació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)