El Barça, impotent contra el Lió en la final de Torí (1-3)

El Lió ha aixecat la seva vuitena Champions tombant el Barça en la final de Torí i provocant la desil·lusió en els 15 mil culers que han viatjat a Torí. Tot i que l’equip no ha ofert la imatge que tothom esperava no han parat d’animar. L’únic gol del Barça al Juventus Stadium l’ha fet Alexia abans del descans però en els primers 40 minuts les franceses han estat molt superiors.

El Lió ha sortit en tromba i després d’una falta a la frontal ha continuat pressionant. Henry ha recuperat la pilota en la zona ampla i ha enviat un obús a l’escaire de Paños. El gol de la temporada. La final començava com la de Budapest. Minut 6 i 0-1.

Al minut 10 Jenni ha tingut una ocasió claríssima per empatar però Endler ha intervingut decisivament. El Barça, imprecís, ha continuant pressionat però ha pagat car molt clar els errors. Hegerberg, com a Budapest, ha fet el segon. La noruega ha aprofitat la manca d’entesa entre Paredes i Paños per rematar de cap a plaer.

El Barça s’ha desfet i per minuts ha semblat una joguina en mans de les franceses, que han fet el tercer aprofitant una altra cadena d’errors defensius. La pilota ha acabat a Macario, que ha fet el 0-3 davant la incredulitat de tot l’estadi, fins i tot dels aficionats del Lió.

Hegerberg encara ha tingut una ocasió cantada per fer el 0-4 abans que Hansen centrés per la dreta i Alexia, entrant pel mig, rematés a gol. Hi havia esperança i els 15 mil seguidors culers han tornat a la vida. Ha estat l’onzè gol de la catalana, màxima golejadora de la competició.

La segona part ha estat una lliçó d’impotència de les blaugrana, tot i que Giráldez ha posat tota la carn a la graella amb Oshoala, Martens i Crnogorcevic i Pina. La més clara l’ha tinguda Patri amb un espectacular xut des del mig del camp que s’ha estavellat al travesser. Les franceses s’han defensat amb ordre, han perdut tot el temps que han pogut i més i han sabut mantenir l’ímpetu competitiu per defensar l’avantatge davant l’allau de centrades de les blaugrana.