Barça

L’al·licient el té el visitant

Barça. Després d’un últim tram decebedor, el conjunt blaugrana tanca la lliga al Camp Nou en un partit en què no es juga res; al rival, el Vila-real, li va participar a Europa la temporada vinent

És el partit d’aquesta nit al Camp Nou un dels menys llampants dels últims temps per a l’afició culer. No presenta cap mena d’al·licient. No hi ha res estimulant en aquest final de temporada en clau blaugrana, potser la presència d’Ansu Fati, però analitzant-ho tot plegat, potser convindria més guardar-lo fins al curs vinent. Amb la segona posició ja assegurada i la presència a la Champions League segellada, el matx contra el Vila-real, en l’última jornada d’una lliga que s’ha fet llarga, sobra. El moment és descoratjador, amb el joc col·lectiu perdut des de la lesió de Pedri a principis d’abril, sense que ningú tampoc a títol individual, tret de l’esmentat Ansu, cridi l’atenció ni enganxi, i el futur, amb el forat econòmic del club, és incert per a un equip que necessita fitxatges si vol tornar a ser competitiu. En l’ambient, doncs, regna el desencís i no s’albira en el matx d’avui –en un horari, per acabar-ho d’adobar, completament intempestiu, a les deu de la nit d’un diumenge– una solució per tancar la temporada de manera il·lusionadora.

Al davant, a més, el grup de Xavi Hernández hi trobarà un rival de nivell, que està al límit perquè que es juga la presència a Europa la propera temporada. Setè classificat, el Vila-real sí que té al·licients, ja que es presenta amb l’objectiu de conservar la posició que li dona accés a disputar la Conference League, ja que l’Athletic, a només un punt, el colla. Els biscaïns, que visiten el Sevilla, que tampoc s’hi juga res, a la mateixa hora, li tenen el goal average guanyat, per la qual cosa els groguets estan obligats a igualar o millorar el resultat que el seu perseguidor obtingui al Sánchez Pizjuán. El conjunt que entrena Unai Emery té el dubte del seu jugador més determinant, Gerard Moreno, amb problemes musculars des de fa setmanes i que intentarà tornar avui, i una baixa important, la del defensa Juan Foyth.

L’últim dia per a alguns

Pel que fa al Barça, continua amb les baixes de Piqué, Pedri, Dest, Sergi Roberto, Eric Garcia i Nico, mentre que Araujo reapareixerà, ja que va tornar a la convocatòria després de ser baixa a Getafe per precaució després de la commoció que va tenir. A cap d’ells se’ls entreveu, a hores d’ara, fora del club la següent campanya, cosa que sí que passa amb altres jugadors que podrien jugar avui el seu últim partit amb la samarreta blaugrana al Camp Nou. De fet, a alguns, com és el cas d’Umtiti, Braithwaite, Neto, Mingueza i Riqui Puig, l’entrenador ja els ha comunicat que no compta amb ells, mentre que d’altres com Adama, Dani Alves, Luuk de Jong, Lenglet, Memphis, Frenkie de Jong o Dembélé, també tenen en suspens el futur en l’entitat i s’haurà de veure què passa amb ells aquest estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)