Barça

L’hora dels adeus

El Barça acomiada la lliga al Camp Nou amb una desfeta contra el Vila-real, oferint, una vegada més, una versió molt dolenta

El d’ahir pot haver estat el darrer partit de diversos jugadors en un equip que demana canvis a crits

Barça 0 Vila-real 2

BARÇA:Ter Stegen; Dani Alves (Mingueza, 80’), Araújo, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Gavi (Riqui Puig, 71’), Frenkie de Jong; Ferran Torres (Memphis, 71’), Aubameyang (Ansu Fati, 56’) i Adama (Dembélé, 56’).VILA-REAL:Rulli; Mario Gaspar (Aurier, 67’), Albiol, Pau Torres, Pedraza (Peña, 83’); Manu Trigueros (Estupiñán, 67’), Capoué, Parejo, Moi Gómez (Chukwueze, 83’); Lo Celso i Paco Alcácer (Jackson, 67’).GOLS:0-1 (41’) Pedraza. 0-2 (55’) Moi Gómez.ÀRBITRE:Munuera Montero (col·legi andalús) amb González González (col·legi castellanolleonès) al VAR.T.G.:Als locals Gavi, Jordi Alba i Sergio Busquets i al visitant Parejo.T.V.:Cap.PÚBLIC:54.850 espectadors al Camp Nou.

El futbol a can Barça ha finalitzat aquesta temporada. Per fi, perquè s’ha fet llarg, després d’un tram final de campionat tortuós, en què el conjunt blaugrana, amb la baixa de Pedri, ha perdut el nord i ha acabat sense joc, sense resultats i amb cert estat de desconcert en l’afició, que no té clar encara si pot entregar-se a l’equip orientat per Xavi. Sota la direcció de l’entrenador terrassenc, el grup ha complert, classificant-se per a la propera edició de la lliga de campions, cosa que no era meridiana fa uns mesos, i ha protagonitzat moments de futbol realment estimulants, sobretot entre els mesos de febrer i març, amb la golejada al Real Madrid al Santiago Bernabéu com el zenit, però s’ha ensorrat darrerament i ha posat de manifest que li queda molt camí per recórrer.

Ahir, va tornar a oferir una versió dolenta, molt dolenta, contra el Vila-real (0-2), la cirereta del pastís per a un curs per oblidar amb el Camp Nou com a escenari perfecte. I és que aquesta última fase al seu feu ha estat una sagnia per al conjunt blaugrana, que ha recollit quatre desfetes a casa els sis darrers enfrontaments que hi ha jugat, una infausta sèrie que va iniciar l’Eintracht de Frankfurt fa poc més d’un mes, en què Cadis i Rayo van posar el dit a la nafra i que el Vila-real va enllestir. De fet, part de la parròquia blaugrana, que s’ha mostrat força comprensiva durant el trajecte aquesta campanya, va marxar més que disgustada i va acomiadar els futbolistes entre xiulets.

Perquè l’equip és descoratjador. La inoperància mostrada en les últimes setmanes és alarmant i per créixer urgeixen canvis. Reclama, en aquest sentit, Xavi, per poder fer evolucionar l’equip, reforços, que arribaran aquest estiu i que obliguen, irremeiablement, a múltiples sortides. I ahir va ser l’últim dia de diversos d’aquests jugadors que marxaran. S’entreveuen els d’ahir els últims minuts de Riqui Puig i Mingueza; d’altres, com ara Dani Alves, Adama, Lenglet, Memphis, Frenkie de Jong i Dembélé, tenen el futur enlaire, mentre que Braithwaite, Neto i Luuk de Jong, l’únic que es va acomiadar del públic, també estan en la rampa de sortida.

D’aquesta manera, amb els tres punts, el Vila-real va segellar presència en la Conference League, assegurant la setena posició. El conjunt entrenat per Unai Emery era l’únic que s’hi jugava alguna cosa i ho va tenir molt clar. Els visitants, endreçats en un 4-4-2 a camp propi, van curtcircuitar el joc per dins dels blaugrana, inexistent des que l’enyorat Pedri es va lesionar, i l’equip de Xavi va tirar del seu principal argument quan això li passa: pilota a la banda i intentar que l’extrem es busqui la vida. Amb Dembélé suplent, Adama Traoré va ser l’escollit per a això i se’n va sortir, fent diverses incursions per la dreta interessants, que no van trobar però rematador. Un dia més, no va saber el Barça com fer mal a un rival tancat, mentre que aquest sí va castigar amb espais al contraatac. Just abans del descans, en una de les primeres aproximacions groguetes, Parejo va trobar Pedraza (41’), que no va perdonar davant Ter Stegen. No va ser pas revitalitzant el pas pels vestidors, ja que, aviat, els visitants van fer el segon. Precisament Adama es va equivocar amb un rebuig dins l’àrea i va posar en safata el gol a Moi Gómez (55’). A Adama, de seguida, el va rellevar Dembélé, també va entrar Ansu, però res. El col·lectiu no rutlla i així és encara més difícil que llueixin les individualitats. Va ser ahir l’hora dels adeus, la de diversos jugadors, però també hauria de ser la d’un equip que ha de millorar moltíssim.

Dimecres, amistós a Austràlia

El Barça ha acabat la competició oficial, però encara li queda un partit per jugar, un amistós a Austràlia que disputarà dimecres a les 12.05 h (hora catalana) contra l’A-Leagues All Stars, una selecció dels millors jugadors de la lliga de futbol australiana. Serà el primer cop que el conjunt blaugrana jugarà un partit en terres australianes i ho farà a l’Accor Stadium de Sydney, amb capacitat per a 80.000 espectadors. Sense Riqui Puig, ni Mingueza, que el Barça ha cedit per al Catalunya-Jamaica, que es juga també dimecres (18.45 h) a Montilivi, ni tampoc la llarga llista de lesionats – Gerard Piqué, Pedri, Dest, Sergi Roberto, Eric García i Nico González–, l’expedició blaugrana viatja avui mateix cap al país oceànic on arribarà demà, després d’un llarg vol, demà. Aleshores, l’equip s’allotjarà en un hotel de Sydney, jugarà el partit i, dijous, tornarà cap a Barcelona, on aterrarà divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)