Victòria i molts comiats a Sydney

El Barça ha tancat, ara sí, la temporada 2021/22. Ho ha fet amb l’amistós disputat aquest migdia a Sydney contra el combinat dels millors jugadors de la lliga australiana, que ha servit, principalment, per ingressar una important xifra econòmica. Complint amb els pronòstics, tot i que no ho ha tingut fàcil, el Barça ha acabat guanyant el matx gràcies als gols de Dembélé, Adama Traoré i Ansu Fati (2-3).

En la primera part el Barça pràcticament ha monopolitzat les ocasions de gol i ha arribat al descans amb avantatge en el marcador després que Dembélé, amb un xut sec i ajustat al pal, fes el 0-1. En la segona part, però, el guió ha canviat completament, i és que el Barça ha sortit a passejar i el combinat australià ho ha aprofitat per capgirar el marcador. Piscopo primer, en una jugada embolicada (47’), i Adama Traoré –es diu igual que l’atacant de l’Hospitalet però és ivorià i juga a la lliga australiana– després, en un contraatac (53’), han situat el 2-1 al marcador. De fet,els australians han tingut ocasions clares per fer, fins i tot el tercer. En els últims minuts ha arribat la reacció del Barça, que ha aconseguit empatar el partit amb un xut potent d’Adama que s’ha empassat el porter (72’). El gol de la victòria blaugrana l’ha fet Ansu Fati després d’una gran jugada del jugador del filial Antonio Aranda (77’), però en els últims instants Arnau Tenas encara ha hagut de fer una gran intervenció per evitar l’empat.

Component extraesportiu

Més enllà del que s’ha viscut a la gespa i a la graderia, que ha estat una autèntica festa, l’amistós jugat aquest migdia quedarà com l’últim partit de molts jugadors amb la samarreta del Barça. És el cas de Luuk de Jong, que acabarà cessió i tornarà al Sevilla, i d’Adama, que farà el mateix al Wolverhampton. També pot haver estat l’últim partit de Dembélé, que encara no ha concretat quin serà el seu futur. A més, també pot haver estat l’últim partit per homes com Frenkie de Jong, Umtiti i, qui sap arran de les dificultats per tancat la renovació, Gavi. En aquesta llista també hi seria Memphis, que ha estat l’únic dels jugadors que ha viatjat que no ha jugat ni un sol minut.