Barça

Voler no és poder

Laporta i Xavi admeten que Lewandowski és el davanter que els encaixa en el nou projecte, però les dificultats econòmiques per fitxar-lo compliquen l’operació, tot i que el jugador, amb contracte fins al 2023, també ha expressat la seva intenció de deixar el Bayern

Pel Barça totes les peces per fitxar un dels grans davanters centre de l’última dècada a Europa, Robert Lewandowski, encaixarien si no fos pel drama econòmic, explicat per Joan Laporta en l’entrevista d’abans-d’ahir, del fair-play financer i la impossibilitat momentània de fitxar i inscriure nous jugadors. El mateix president admet que el davanter del Bayern és un jugador que agrada al club. No és cap secret. També ho va dir en roda de premsa Xavi Hernández en ser qüestionat sobre els canvis que hi haurà a la plantilla 2022/23.

Malgrat les complicacions, el davanter polonès (33 anys) està movent els seus propis fils per mirar d’aterrar al Camp Nou. Ell mateix va admetre als seus companys que havia jugat el seu últim partit amb el club de Munic el 14 de maig passat contra el Wolfsburg, on va marcar el seu 35è gol en la lliga, una xifra que el va convertir un curs més en el màxim golejador del campionat i en un ariet de rendiment immediat en qualsevol equip de primer nivell.

Amb la voluntat del jugador i del Barça, amb tot, no n’hi ha prou perquè s’haurà d’arribar a algun tipus d’acord amb el Bayern, amb el qual el 9 té contracte fins al 2023. El seu agent, Pini Zahavi, ha admès que Lewandowski vol marxar i que seria una “mala idea” per al Bayern retenir-lo contra la seva voluntat. Que el Barça i el jugador tindrien ja un acord pactat és més que probable, ja que Zahavi i Laporta mantenen, segons alguns mitjans, una bona relació personal.

Zahavi i Lewandowski haurien amenaçat, fins i tot, al club alemany de portar el contracte del jugador a la FIFA fent valer la condició de jugador més gran de 28 anys i que fa més de dos anys que ha signat el seu últim contracte. El davanter va arribar al Bayern el 2014 provinent del Borussia Dortmund sense cap traspàs pel mig i la seva última renovació data del 2019. Així, el davanter podria comunicar unilateralment al club que trenca el contracte. Llavors seria la FIFA la que acabaria marcant una xifra de traspàs.

L’advocat Juan de Dios Crespo va calcular, en el programa Què t’hi jugues! de la SER que aquesta no seria superior als 10 milions d’euros. Aquesta solució significaria un enfrontament directe amb el Bayern, segurament una mala decisió perquè és un dels clubs que podria endur-se perfectament Gavi cap a la Bundeslliga, com ja va fer amb Thiago fa algunes temporades.

Traspàs inassumible

Mentrestant, el Bayern ha demanat, mai oficialment i sempre segons xifres filtrades als mitjans, entre 30 i 45 milions al Barça per un jugador que acaba contracte la temporada vinent, un preu que el Barça no pot assumir amb el drama que viu aquestes últimes setmanes per afrontar renovacions, fitxatges i també rescissions de jugadors que no interessen, alguns dels quals hauran de ser compensats econòmicament si no hi ha acord previ.

En el cas de Lewandowski no es tracta només d’alliberar massa salarial, sinó també d’algun dels davanters de l’equip. Per Xavi, Ansu Fati, Ferran Torres i Aubameyang són intocables. Luuk de Jonk, cedit pel Sevilla, tornarà al seu club i, per tant, l’home destinat a canviar de tren és Memphis, amb contracte fins al 2023. Al neerlandès no li costarà gaire intuir, si arriba Lewandowski, que encara jugarà menys minuts i això amb el mundial de Qatar a l’horitzó li convé poc. Ha manifestat la seva idea de continuar, però el club voldria traspassar-lo, com ja ha fet amb Ferran Jutglà.

Però encara hi ha més problemes. Tot i que Lewandowski i el seu agent hagin acceptat de paraula l’oferta del Barça, els grans clubs d’Europa ja saben que Lewandowski no vol continuar al Bayern i estan a l’aguait per si el Barça no té cash per completar l’operació.

A Madrid, encara amb els tambors de guerra pel no de Mbappé, alguns demanen portar el polonès a la capital per venjar-se, ves a saber de què, del Barça. El Chelsea de Tuchel també busca un davanter centre després del fracàs de Lukaku.

Després del que va passar a París amb Mbappé, tot i que sempre parlem de casos molt diferents, la tercera alternativa seria que finalment el Bayern oferís al jugador una renovació milionària amb vista a la dificultat de trobar un relleu immediat.

EL GOLEJADOR

Tant Laporta com Xavi han confirmat que és el davanter que agrada al club

EL BAYERN

No vol desfer-se del jugador si no rep un traspàs que el Barça no pot assumir

EL ‘FAIR-PLAY’

Alemany haurà de fer malabarismes per incloure la fitxa del polonès en la plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)