Barça

Un talent natural

Pablo Torre, de només 19 anys, ja és blaugrana fins al 2026

Malgrat que tindrà fitxa del filial, farà la pretemporada sota les ordres de Xavi Hernández, que ja va explicar que estaria en dinàmica del primer equip

“És un talent natural.” Així va definir a Pablo Torre (Soto de la Marina, 2003) l’entrenador del Barça, Xavi Hernández. Un jugador que va ser anunciat com una incorporació per al filial blaugrana, malgrat que Sergi Barjuan no en sabia res: “Ve pel primer equip.” I ja és aquí. El migcampista càntabre va firmar ahir el contracte que el lligarà amb el Barça fins al 30 de juny del 2026. Qui se’l vulgui endur, haurà de pagar els 100 milions d’euros de la clàusula inicial.

Marxa del Racing de Santander com un heroi, després d’haver ajudat –amb 10 gols i 11 assistències– el seu ja exequip a tornar al futbol professional aconseguint l’ascens a la segona divisió. Entre llàgrimes i crits de l’afició d’El Sardinero demanant que es quedés un any més. Ara arriba a un club gran i que està vivint una de les èpoques més convulses de la seva història. En reconstrucció, amb dificultats per fitxar i agafant-se a l’empenta, el caràcter i la qualitat dels futbolistes joves per començar a renéixer de les cendres si l’economia no permet l’arribada d’un crac diferencial. “A llarg termini tots els jugadors que venen al Barça volen triomfar, però vull ajudar l’equip. Vinc amb humilitat”, va sentenciar Pablo Torre als mitjans del club.

Si encaixa, tindrà temps per triomfar. Sense presses ni pressions. Xavi ja l’ha vist, sap quin rol pot tenir a l’equip i ja li ho ha transmès: “Em va sorprendre que em conegués tant. Em va explicar què volia de mi”, va reconèixer el càntabre. El tècnic ja va explicar que té un bon perfil per al seu Barça i que estaria en dinàmica del primer equip. “Ja depèn d’ell i de la seva mentalitat.” Doncs ell, Pablo Torre, està encantat d’unir-se a la família blaugrana. “Em sento molt feliç”, va sentenciar. És del Racing des que va néixer, però no amaga que els seus ídols són aquells jugadors que van liderar el Barça de Pep Guardiola. Entre ells, l’entrenador que el dia 4 de juliol l’espera a la ciutat esportiva Joan Gamper per començar la pretemporada. “He crescut amb el futbol de Guardiola i jugadors com Messi, Xavi i Iniesta”, va dir el jugador.

Aposta

El fitxatge de Pablo Torre, que ha costat cinc milions d’euros –poden ser 20 en funció de les variables–, és una nova aposta decidida pel futur. Similar a la que es va fer amb Pedri, que al seu moment va estar a punt de sortir cedit i s’ha convertit en un indiscutible de les alineacions del Barça, fins al punt de guanyar el Golden Boy, el trofeu Kopa i meravellar el món en un estiu del 2021 trepidant entre Eurocopa i Jocs Olímpics. De Pablo Torre només se’n diuen bones paraules, alguns fins i tot l’han comparat amb Canales o Iniesta, però ell ha demostrat personalitat des del primer moment. Dos dies després d’anunciar-se el seu fitxatge pel Barça, Torre va marcar en l’empat entre el Talavera i el Racing. En la celebració va fer un gest cap a l’afició deixant clar que, malgrat les notícies, el seu cap, el seu pensament, estava centrat únicament i exclusivament en el Racing de Santander. Casa seva. “És un noi humil”, va dir Xavi. D’una família en què s’ha respirat futbol, ja que el seu pare, Esteban Torre, va ser jugador del club càntabre.

En espera de fitxar

Pedri, Ansu Fati, Araujo, Gavi, Nico –que podria sortir cedit– o Eric Garcia. Futbolistes que han alçat la veu sobre la gespa en els darrers temps. Jugadors que s’han rebel·lat davant les adversitats futbolístiques, i també econòmiques, d’un curs complicat de digerir després de la marxa de Messi, el canvi d’entrenador i el fet de no aconseguir ni un sol títol. També pot fer-ho Pablo Torre, un més de la llista de talent jove que està intentant portar o impulsar el Barça. Avui, el club es juga gran part de les seves possibilitats de poder sumar a tots ells futbolistes contrastats. Talent exterior. L’assemblea i les palanques podrien reactivar el mercat i reforçar la plantilla amb un altre tipus de jugadors igual de necessaris.

LES FRASES

Em sento molt feliç de ser aquí. Espero donar-ho tot per l’equip, ajudar-lo i aportar el meu granet de sorra
Xavi Hernández em va trucar. Em va sorprendre que em conegués tant. Em va explicar quin era el projecte i què volia de mi
Soc del Racing de Santander, però he crescut amb el Barça de Pep Guardiola, Messi, Xavi i Iniesta
Pablo Torre
jugador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)