Barça

El Barça, atent al futur d’Ilaix Moriba

L’exblaugrana és a prop de fitxar per l’Ajax i el club en traurà benefici econòmic

Ilaix Moriba és molt a prop de deixar el Leipzig i signar com a nou jugador de l’Ajax. Segons informa el diari holandès De Telegraaf, els d’Amsterdam pagaran 22 milions d’euros al conjunt alemany pel traspàs del jugador guineà. El Barça està atent a aquest moviment, ja que en la transacció d’Ilaix al Leipzig l’estiu passat el club blaugrana es va guardar el dret al 10% del cost d’una futura venda. Per tant, el Barça cobrarà 2,2 milions d’euros pel fitxatge d’Ilaix per l’Ajax si es compleixen les xifres acordades actualment.

L’operació pot fer-se oficial en els pròxims dies i Moriba arribarà al conjunt ajacied per ser el substitut de Ryan Gravenberch. El prometedor migcampista neerlandès va convertir-se fa uns dies en nou jugador del Bayern de Munich a canvi de 25 milions d’euros. El gran valedor d’Ilaix a Amsterdam podria ser el seu nou entrenador, Alfred Schreuder. El tècnic va ser el segon de Ronald Koeman en la seva darrera etapa al Barça i, per tant, ja va coincidir amb el jugador fa dues temporades. De fet, va ser precisament en aquell moment quan Ilaix va explotar amb el primer equip culé, tenint força protagonisme durant la segona volta.

Tot i això, el futbolista d’origen guineà va decidir sortir del club. El Barça el va vendre al Leipzig per 16 milions d’euros més 6 en variables –segurament no s’hauran complert tenint en compte que la seva participació amb els alemanys ha estat residual. Ilaix no va disputar més de cent minuts en els primers mesos al Leipzig. Al gener va sortir cedit al València, on ha jugat un total de 18 partits, 12 com a titular.

Ara, el jugador format a La Masia emprendrà una nova aventura a l’Ajax per intentar fer un pas endavant i recuperar la seva millor versió. Mentrestant, el Barça espera atent que el moviment es faci oficial i poder així ingressar més de dos milions d’euros que segur no aniran malament a la caixa culer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)