Barça

El trasllat a Montjuïc costarà entre 15 i 20 milions d’euros

El club haurà d’adequar l’estadi Lluís Companys per poder acollir els partits del primer equip

L’acord perquè el Barça es traslladi a Montjuïc la temporada 23/24 ja és una realitat. El president de l’entitat blaugrana, Joan Laporta, i el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, han detallat algunes dades d’aquest conveni que permetrà al Barça jugar a la ciutat mentre s’efectuen les obres més importants del nou Camp Nou.

El canvi de seu requerirà una sèrie d’adequacions, tant de la ciutat com del mateix estadi Lluís Companys. Joan Laporta ha explicat que s’hauran de modernitzar diversos serveis o espais auxiliars per facilitar la comoditat dels socis el dia de partit: “Cal fer millores a la grada de premsa i als vestidors, així com tenir una zona d’aparcament intern. Ho hem d’adaptar per un partit del Barça. Haurem de facilitar l’accés de 55.000 persones en cap de setmana, però també en partits de Champions i copa. Tot i això, les instal·lacions estan en molt bones condicions”, ha explicat el president. Una sèrie de millores en què cal afegir aquelles actuacions que afectin la mobilitat. Tant la ciutat de Barcelona com el club treballaran per reforçar el transport públic a través d’un pla de mobilitat. Tot plegat, i segons les estimacions del Barça, implicarà una despesa d’entre 15 i 20 milions d’euros pel club. “És la xifra de referència que tenim. Anirem liquidant-ho partit a partit”, ha confirmat Laporta. El pla de mobilitat suposarà una inversió conjunta entre Ajuntament de Barcelona i Barça de 7,2 milions d’euros: un 64% l’assumirà el club blaugrana i un 36% el consistori.

Una sola temporada

El màxim mandatari del Barça ha assegurat que està descartat que el Barça hagi de jugar més d’una temporada a Montjuïc, si bé ha matisat que si sorgís algun problema, el conveni permetria allargar aquesta estada. De la mateixa manera, el trasllat no es farà en cap casa abans de l’estiu, malgrat que la ciutat estigui preparada per assumir-lo abans: “Hem de protegir el compte de resultats i el Camp Nou ens proporciona uns ingressos que volem continuar utilitzant”. Respecte a la rotació d’accés dels socis abonats, Laporta ha dit que es farà un sistema democràtic per tal que tots puguin tenir el seu torn.

L’economia

Finalment, el president Laporta també ha parlat del finançament: “Estem treballant amb Goldman Sachs per aconseguir la millor operació”. Tanmateix, ha aprofitat per explicar que el club està treballant per activar la palanca relativa a l’explotació dels drets de televisió: “Estem a punt d’executar-la i al juliol farem l’altra operació. Pensem que n’hi haurà dues o tres que ens permetran obtenir fons propis positius, retornar el deute de forma raonable i sostenible i poder fer les inversions necessàries perquè els equips siguin competitius”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)