Barça

Fronts oberts

Deures. El club afronta una setmana cabdal per a la propera temporada. Cal activar la primera palanca i resoldre els casos de Dembélé, De Jong i Lewandowski

Aquests últims dies del mes de juny són d’autèntica bogeria a les oficines del FC Barcelona. A menys d’una setmana d’iniciar-se la pretemporada, encara hi ha moltes carpetes obertes, i és que el club està totalment encallat en una situació que no li permet prendre gaires decisions per falta extrema de liquiditat.

L’acció que es dibuixa més urgent és la d’activar alguna de les palanques que es van aprovar en la darrera assemblea de socis compromissaris. L’entitat blaugrana es va marcar el 30 de juny com a data límit idònia per posar en marxa, com a mínim, un dels ajuts econòmics pels quals va rebre l’autorització.

Presumiblement, demà mateix està previst que el Camp Nou aculli l’acte de la signatura de la primera palanca econòmica. Es tractaria d’un acord amb el grup inversor americà Sixth Street pel 10% dels drets televisius de l’emissió de la lliga espanyola a canvi de 205 milions d’euros. La idea inicial, però, era cedir fins al 25% dels ingressos.

Aquesta operació seria una injecció d’oxigen que permetria immediatament al Barça començar a desencallar operacions de mercat, entre les quals l’esperat fitxatge de Robert Lewandowski. El Bayern, que es resisteix a deixar anar el jugador i defensa el contracte que el vincula al club alemany fins al 2023, ja ha posat preu pel golejador: 60 milions d’euros.

Una quantitat excessiva per als culers, que estarien disposats a pagar entre 35 i 40 per un jugador que a l’agost complirà 34 anys. L’oferta que es negocia amb l’agent de Lewandowski seria un contracte de dos anys fixos més un d’addicional, amb una fitxa de 8 milions d’euros. La intenció és que l’operació es tanqui abans de l’inici de la gira pels Estats Units.

Una altra gran qüestió és resoldre el cas Dembélé, que dona voltes des del desembre, quan el Barça va posar sobre la taula la primera oferta de renovació. Ahir Mateu Alemany es va tornar a reunir amb els representants del francès, sense més novetats. La vinculació amb el Barça finalitza dijous.

Una altra carpeta polèmica és la possible sortida de Frenkie de Jong. El jugador ha dit públicament que no vol marxar, però l’ens blaugrana veu amb molt bons ulls els 80 milions de què disposa el Manchester United, i és que és l’únic jugador de la plantilla amb una oferta d’aquest calibre.

El Roma no jugarà el Gamper

El Roma havia de ser el rival del Barça per al proper trofeu Joan Gamper, però finalment no ho serà. El club blaugrana va anunciar que el conjunt italià va “rescindir, unilateralment i sense causa, el contracte subscrit per ambdues parts” de cara al compromís que s’havia de disputar el proper 6 d’agost al Camp Nou. El Barça va informar que ja treballa en la recerca d’un altre rival, i també va indicar que avui activarà el retorn de l’import de les localitats ja adquirides. El club blaugrana també ha informat que l’àrea legal del club “està estudiant les accions oportunes per reclamar a l’equip italià els danys i perjudicis que aquesta inesperada i injustificada decisió pugui causar al Barça i als seus aficionats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)