Barça

“Ja no tenim pressió, i així les coses es fan bé”

Joan Laporta va presidir ahir l’homenatge a Johan Cruyff que se li va fer a s’Agaró, a l’Hostal La Gavina, en què es va penjar una foto inèdita del mite neerlandès quan era jugador del Barça. “Amb aquests actes el mantenim viu en la nostra memòria. Johan viu entre nosaltres perquè és present en la memòria col·lectiva dels barcelonistes”, va indicar el dirigent, que va explicar diverses anècdotes amb Cruyff, abans d’atendre els periodistes que s’hi van aplegar i que li van preguntar sobre els temes més candents de l’actualitat del club i, més estrictament, de fitxatges.

El president, va mostrar-se això sí, relaxat, més dominador de l’escena, després de la venda del 10% dels drets televisius per als propers 25 anys a Sixth Street, que ha donat oxigen a les arques del club. “Hem de fer les coses bé i les coses es fan bé si actues sense pressió. La primera palanca ens ha tret pressió i ens ha donat tranquil·litat”, va dir. “Som al juliol, tampoc no ens podem relaxar; adormir tampoc. Estem treballant en les palanques i la contractació de nous jugadors que tenim la sort que ens esperen”, va indicar Laporta, referint-se a aquesta segona operació que tenen al cap al club, de vendre el 15% restant dels drets televisius i ingressar uns diners que li permetrien anar al mercat amb una altra cara.

I precisament d’això, de reforços, en va parlar. La realitat, però, és que de noms d’altres equips només va opinar de dos: Robert Lewandowski i Raphinha. D’altres com Kalidou Koulibaly, Marcos Alonso o Jules Koundé, se’ls va treure de sobre amb un “n’heu de parlar amb en Mateu, d’això”. “No parlaré d’aquests jugadors. M’equivocaria parlant-ne perquè n’incrementaria el preu en cas que els volgués el Barça”, va indicar. En canvi, de Lewandowski sí que va respondre: “És jugador del Bayern. Evidentment tothom sap que és un grandíssim futbolista i seré reservat. Agraïm els comentaris que ha fet públicament dient que vol venir, ens sentim afalagats, però hem de tenir tot el respecte a un club com el Bayern, un dels millors clubs del món”, va explicar. De Raphinha també hi va dir la seva: “Hem parlat amb el Leeds. No s’ofendran perquè ho digui. Tenim comunicació. Hi ha altres clubs que el volen i al jugador li agradaria venir al Barça.”

Frenkie, Dembélé i Gavi

Sí que es va pronunciar sobre jugadors del club. De Frenkie de Jong, jugador que vol el Manchester United, que ja ha presentat diverses ofertes al club blaugrana, va reiterar el discurs que ha fet sempre parlant del neerlandès. “És un dels millors migcampistes del món i és jugador del Barça. Hi ha clubs que el volen, no només el United, i nosaltres no tenim intenció de vendre’l”, va manifestar. “I el jugador es vol quedar. Per poc que puguem, farem els possibles perquè es quedi. El que sí que és cert, i ja entraríem en una altra discussió, és el nivell salarial de determinats jugadors, que no s’adeqüen als nivells salarials que hem fixat la directiva que tinc el privilegi de presidir”, va assegurar. Un altre nom és el de Dembélé, de qui va dir que “ja no és jugador del Barça”. “Hem canviat l’estructura salarial del club. És una discussió bàsicament econòmica. Ja li vam dir quin havia de ser el seu contracte i ens ha contestat ni amb un sí ni amb un no. Estem tranquils. Hi ha comunicació. Si accepta les condicions que li hem posat continuarà”, va completar. Més optimista es va mostrar amb la renovació de Gavi: “Està molt bé. La veritat és que estem molt satisfets de com s’ha desenvolupat aquest tema. tant amb el seu representant, Iván de la Peña, com amb ell.”

LES FRASES DE JOAN LAPORTA

Hi ha diversos clubs que volen Frenkie de Jong, però nosaltres no tenim intenció de vendre’l. Ell es vol quedar
A Dembélé ja li vam dir quin havia de ser el seu contracte. Si accepta les condicions continuarà al Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)