Barça

Els plans per a l’estiu

El Barça pretén completar aviat la “palanca” de la venda dels drets televisius amb la cessió del 15% restant i anar al mercat amb 200 milions per invertir

Lewandowski i Raphinha, que al club no veuen incompatible amb la renovació de Dembélé, les prioritats

El vistiplau dels socis compromissaris a activar les palanques va donar respir al Barça. Amb el pressupost en suspens i lligats de mans i peus en el mercat, bloquejats sense fair play a LaLiga, la situació va arribar a un punt crític d’insostenibilitat que només podia resoldre’s amb una entrada immediata de diners. Condicionada pel llegat de Josep Maria Bartomeu, que en paraules de Joan Laporta va deixar el club com “un malalt terminal” o un “cotxe espatllat sense benzina”, la cúpula blaugrana no ha trobat, arribats a aquest punt, una altra solució que vendre actius, activar les “palanques”, com s’ha acabat anomenant en l’entorn culer, que són cedir fins a un 25% dels drets televisius i vendre fins a un 49,9% de Barça Licensing & Merchandising (BLM). I en això està treballant. De moment, ja ha activat part de la primera, amb la venda del 10% dels drets televisius per als pròxims 25 anys al fons d’inversió Sixth Street, una operació que li ha permès ingressar 207,5 milions d’euros i tancar ara fa tres dies el pressupost de la temporada amb beneficis després de dues sense fer-ho.

Aquesta maniobra ha estat un bàlsam per a l’entitat, però encara no li genera prou fair play per poder moure’s lliurement pel mercat i necessita més liquiditat, que aconseguirà venent el 15% restant dels drets televisius. La idea del club és, abans de la gira pels EUA, que engega el 19 de juliol, completar aquesta operació que, d’acord amb els càlculs de l’entitat, aportaria 400 milions d’euros bruts. Amb aquesta entrada de diners preveu que tindria fair play definitivament i podria actuar sense les restriccions de la regla del 1/4 que només li permet invertir una quarta part del que ingressa. D’altra banda, l’altra “palanca”, la de la venda del 49,9% de BLM, no està previst que sigui activada de manera imminent.

Els reforços

Amb la nova injecció que proporcionarà completar la “palanca” de la cessió dels drets televisius, en el club aspiren a poder invertir 200 milions d’euros en fitxatges aquest mateix estiu. Lligats ja Franck Kessié i Andreas Christensen, que seran presentats la setmana vinent, el primer dimecres i el segon dijous, no és un secret que la prioritat és Robert Lewandowski. L’ariet polonès ja ha donat el sí al club blaugrana, però vinculat al Bayern fins al juny del 2023 i, de moment, el club bavarès no s’avé a negociar el seu traspàs. El colós muniquès, a més, oficialment només ha mostrat reticències i ha refusat deixar-lo marxar, a través d’executius com Hasan Salihamidzic o Oliver Kahn, encara que, malgrat tot, a l’entitat blaugrana són optimistes i pensen que amb 40 milions d’euros en faran prou per convèncer el Bayern. El representant del golejador, Pini Zahavi, que manté bona relació amb Laporta, també creu que per aquesta xifra, el Bayern acabarà cedint i venent el davanter de 33 anys, que el proper mes d’agost en fa 34 i que l’any que ve acaba un contracte que no vol renovar. Lewandowski, que a més de les declaracions públiques que ha fet durant l’estiu manifestant el seu desig de deixar Alemanya –també ha parlat, sense èxit, amb dirigents del club teutó perquè li facilitin la sortida–, comença la pretemporada amb el Bayern el proper 12 de juliol.

Un altre dels objectius és Raphinha, del Leeds. I el problema és el mateix que amb Lewandowski: el futbolista vol jugar al Camp Nou, però el club propietari vol més diners dels que ofereix el Barça. Els blaugrana presentaran ara una oferta de 50 milions més variables, però la competència del Chelsea, que s’enfila als 75, ho complica. La incorporació del brasiler no seria incompatible amb la renovació d’Ousmane Dembélé, que ja és agent lliure, i el club, impulsat pel desig de Xavi Hernández de comptar amb el francès, li ha presentat una nova proposta a la baixa que continua madurant.

Més noms

Dos-cents milions d’euros obren possibilitats i noms que abans de l’estiu s’entreveien impossibles ho deixarien de ser si el Barça pot invertir aquesta quantitat de diners. Bernardo Silva, del City, l’interior que més agrada a Xavi, seria una opció i en el Barça no el descarten en absolut. La rereguarda és un altre dels punts a reforçar en l’equip; en els dos laterals es pensa en possibilitats com Marcos Alonso i César Azpilicueta, tots dos del Chelsea, mentre que a l’eix de la defensa l’escollit és Jules Koundé, per qui el Sevilla demana 60 milions d’euros.

LA DADA

40
milions d’euros
és la xifra per la qual el Barça espera fitxar Robert Lewandowski

ATURADA

L’altra “palanca”, la de la venda del 49,9% de BLM, no s’activarà de manera imminent

PRIMERS FITXATGES

L’entitat culer vol vendre el 15% dels drets televisius abans d’iniciar la gira pels EUA
Kessié serà presentat dimecres i Christensen, dijous

Lenglet anirà al Tottenham; Luuk de Jong fitxa pel PSV

Clement Lenglet marxarà cedit al Tottenham. El central francès, un dels descartats de Xavi Hernández, ja no es reincorporarà demà amb l’equip, que comença la pretemporada, i s’enrolarà, doncs, al conjunt londinenc, que no es farà càrrec de tota la seva fitxa. Serà el quart jugador a abandonar el Barça, després de Dani Alves, Adama Traoré i Luuk de Jong. Precisament de l’ariet neerlandès va confirmar-se ahir que jugarà la temporada vinent al PSV Eindhoven després d’acordar el traspàs amb el Sevilla. De Jong, de 31 anys, va firmar amb el conjunt dels Països Baixos, en què ja hi havia militat, fins al 2025, i tanca una etapa de tres cursos a LaLiga amb dos al Sevilla i un al Barça. Al conjunt culer ha jugat 25 partits i ha fet 7 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)