Barça

Un malson que ve de lluny

Barça. La greu lesió d’Alèxia Putellas amb la selecció espanyola posa el colofó a un any negre per a les blaugrana en els compromisos internacionals

El trencament del lligament encreuat al genoll de la cama esquerra que es va fer Alèxia Putellas en l’entrenament de dimarts amb la selecció espanyola, just tres dies abans del debut en l’Eurocopa contra Finlàndia (divendres a les 18 h) és una notícia horrible per al món del futbol, però el gran afectat és el Barça. I és que el conjunt blaugrana perdrà durant bona part de la temporada que ve la seva gran referència: la capitana i la millor jugadora del món l’any 2021. Un cop així és difícil d’assimilar, sobretot en un moment en què el club està en plena planificació de la plantilla per a un curs on el repte torna a ser estar en disposició de guanyar tots els títols, perquè a ningú se li escapa que sense Alèxia, que caldrà veure quant temps acaba estant de baixa i en quines condicions pot ajudar l’equip al final de la temporada, les possibilitats del Barça en l’objectiu, sobretot, de recuperar el tron continental es minimitzen moltíssim.

La lesió d’Alèxia, que continua en la concentració de la selecció espanyola i no està descartat que es quedi durant l’Eurocopa per donar suport a l’equip, si és que el Barça no la crida per comprovar l’estat de la lesió i començar a planificar la recuperació, és l’enèsim cop que rep l’equip que dirigeix Jonatan Giráldez aquesta temporada quan les seves jugadors estan en els compromisos internacionals. En aquest aspecte n’hi ha hagut amb altres països, però els casos que s’han viscut amb la selecció espanyola conviden a la reflexió i, lògicament, han fet pujar la mosca al nas als dirigents blaugrana.

Llarga llista

El Barça ja va iniciar el curs passat condicionat per una lesió que s’havia fet Leila al juny amb la selecció espanyola, i que la va tenir fora de combat fins a l’octubre. A partir de llavors s’han anat vivint casos diferents i l’últim havia estat el de Clàudia Pina, que es va esquinçar el turmell a l’abril. Per sort, en un tram decisiu del curs, només va estar quinze dies de baixa. Els casos més greus, però, van ser els de Bruna Vilamala i Mariona Caldentey. La primera, amb la selecció espanyola sub 23, igual que Alèxia es va trencar el lligament encreuat del genoll a l’octubre i va dir adeu al que restava de temporada. El cas de la segona és de llibre, ja que primer es va fracturar un metatarsià a l’octubre i després, al febrer, quan sortia d’una lesió muscular feta amb el Barça, va recaure i va estar més de dos mesos de baixa. També es va lesionar de gravetat al genoll Cata Coll, en un entrenament amb el Barça just després de tornar d'una concentració amb la selecció espanyola sub-23.

Leila Ouahabi
Trencament del menisc
Lesionada el 10 de juny del 2021 en un amistós contra Bèlgica. Gairebé quatre mesos de baixa.
Mariona Caldentey
Fractura quart metatarsià
Lesionada el 21 d’octubre del 2021 en un amistós contra el Marroc. Un mes de baixa.
Bruna Vilamala
Ruptura lligament encreuat
Lesionada el 25 d’octubre del 2021 amb la selecció sub 23 en un amistós contra Portugal. Tota la temporada de baixa.
Mariona Caldentey
Lesió al bíceps femoral
Lesionada el 17 de febrer del 2022 en un amistós contra Alemanya. Deu setmanes de baixa.
Clàudia Pina
Esquinç al turmell dret
Lesionada el 7 d’abril del 2022 en un amistós contra el Brasil. Dues setmanes de baixa.

Lesió d’Oshoala i missatge d’Alèxia

La xacra de les lesions amb les seleccions no frena, i és que Oshoala també s’ha lesionat amb Nigèria. La davantera té una tensió al lligament col·lateral medial de grau 2 i es perdrà el que resta de la copa d’Àfrica.

Precisament, ahir Alèxia es va dirigir als aficionats després de la seva greu lesió amb un missatge d’optimisme i sense buscar culpables: “Ens veurem aviat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)