Barça

Més a prop del retorn

Després de mesos d’incertesa i d’una renovació frustrada, el futur d’Ousmane Dembélé sembla més a prop que mai del Camp Nou

El francès, agent lliure des del passat 1 de juliol, jugaria al Barça fins a l’any 2024 i veuria rebaixada la seva fitxa prop d’un 40%

El serial Dembélé podria tenir les hores comptades, ara sí. El francès es troba sense equip des de fa deu dies, però qui creia que la seva etapa a Barcelona havia acabat potser estava equivocat. El seu futur té més color blaugrana que mai, ja que l’extrem i el club tenen la continuïtat gairebé pactada, en espera de tancar alguns detalls. Dembélé, segons va avançar Mundo Deportivo. acceptaria l’oferta a la baixa presentada pel Barça, cobrant un 40% menys del que guanyava fins ara. Si no hi ha cap contratemps, el francès tornarà al Camp Nou i s’hi quedarà fins al 2024. Malgrat haver sonat per a molts clubs d’Europa i haver jugat amb la decisió de si quedar-se o no, finalment tot indica que Dembélé afrontarà la sisena temporada de blaugrana.

En cas de rubricar-se l’acord i la firma, el francès podria incorporar-se aquesta mateixa setmana als entrenaments. Demà dilluns tornen tots els internacionals que van disputar partits amb les seves seleccions. Per tant, Xavi tindrà tota la plantilla disponible preparant la nova temporada i a punt per marxar el dia 16 cap als Estats Units. Allà l’equip disputarà el gros de partits amistosos, quatre, dos dels quals contra rivals de primer nivell –Real Madrid i Juventus–. El millor escenari per a Xavi seria poder comptar amb Dembélé durant l’estada per tal de continuar polint tots els conceptes amb la plantilla i deixar-la a punt per a l’inici de lliga d’aquí un mes contra el Rayo Vallecano (dissabte 13 d’agost a les 21 h).

El tècnic ha estat una figura clau en el paper de Dembélé al Barça des que el terrassenc va arribar el passat mes de novembre. Ell va ser el seu màxim defensor des del principi. Va començar a apostar per ell el dia de la seva presentació com a nou entrenador blaugrana, quan va dir que podria ser el millor del món en la seva posició. I així va continuar insistint fins que va acabar la temporada. Entremig, l’entrenador blaugrana va apostar fort per l’extrem, fent-lo jugar quan des del club preferien enviar-lo a la graderia després de no acceptar l’oferta de renovació presentada al gener. Xavi mai ha amagat que compta amb el francès per al seu projecte i que té una confiança cega en ell. El desig del de Terrassa sembla més a prop que mai de complir-se.

El futur de Raphinha

Un altre dels noms del mercat blaugrana és el de Raphinha. L’extrem brasiler es va postular com un possible recanvi per a Ousmane Dembélé, si bé Xavi i el club veuen compatibles els dos jugadors dins la plantilla blaugrana. El Barça va mantenir diverses reunions amb Deco, representant del futbolista, la setmana passada i Laporta no va amagar l’interès del club ni els contactes mantinguts amb el Leeds United. El brasiler prioritza Barcelona, però altres equips de la Premier han trucat a la seva porta per fitxar-lo i han presentat una oferta econòmica més alta que la del Barça, entre aquests el Chelsea, que ja tenia tancat un acord amb el Leeds fa setmanes. El club blaugrana haurà de valorar si fa un esforç per augmentar la xifra de l’oferta o si s’acaba retirant de la subhasta, sobretot si aconsegueix retenir Dembélé.

Mentrestant, el seu actual equip, el Leeds United, ja es troba a Austràlia per fer-hi una estada de pretemporada. El brasiler no forma part de l’expedició i s’ha quedat a Anglaterra, la qual cosa podria indicar que el seu futur es podria resoldre en els pròxims dies. Barcelona o Londres són els dos possibles destins de Raphinha, que s’entrenarà en solitari mentre els clubs arriben a un acord.

EL DESIG DE XAVI

El tècnic sempre ha defensat Dembélé i compta amb ell per al seu projecte esportiu

I RAPHINHA QUÈ?

El brasiler no viatja amb el Leeds a Austràlia mentre resol el seu futur

ENTESA

L’acord amb el club és gairebé total, en espera de concretar alguns detalls
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)