Barça

Sense centrals esquerrans

Plantilla. Amb la cessió de Lenglet al Tottenham i la probable marxa d’Umtiti, l’equip de Xavi es quedarà sense cap defensa esquerrà a l’eix

El Barça està a un pas de quedar-se sense cap central esquerrà en la seva plantilla per a aquesta temporada. Divendres es va fer oficial la marxa de Clément Lenglet, que jugarà com a cedit al Tottenham fins a final de curs. A aquesta baixa, s’hi podria afegir la de Samuel Umtiti, l’únic central esquerrà que queda en la plantilla. Xavi Hernández no compta amb el francès i en les últimes setmanes se li està buscant una sortida. Fins ara, l’opció més clara era que tornés a la Ligue 1, ja que el Rennes estava interessat a obtenir els seus serveis. Aquesta sortida al club francès, però, ja no està tan clara després que l’entrenador del Rennes, Bruno Génésio, assegurés que tenen dubtes sobre el seu estat físic, i això podria frenar les negociacions.

Així doncs, el FC Barcelona sap que ha de reforçar la defensa en aquest mercat, ja que ara per ara el club només compta amb Ronald Araujo i el recentment fitxat Andreas Christensen. Tot i això, la prioritat del club no és fitxar un central esquerrà, ja que el nom que hi ha sobre la taula és el de Jules Koundé, un defensa central. El francès, que té contracte amb el Sevilla fins al 2024, agrada molt a Xavi Hernández per la seva joventut, qualitat i contundència, i vol que el jugador tingui el paper protagonista que deixarà de tenir Gerard Piqué aquest curs. El Barça, però, no ho tindrà gens fàcil per portar-lo al Camp Nou. Altres clubs com el Chelsea estan disposats a pagar els 60 milions més variables que el Sevilla demana com a mínim. El Barça, en canvi, encara està pendent d’activar la famosa “segona palanca” que li permeti afrontar aquesta operació i alguna altra més.

De més a menys

La trajectòria de Lenglet amb el Barça ha estat molt irregular. Va arribar l’estiu del 2018 com un central esquerrà jove i de garanties. En les seves dues temporades en el club va complir amb les expectatives, jugant 51 i 42 partits, respectivament, en la majoria com a titular. En els dos últims anys la situació del jugador ha estat molt diferent. No ha parat d’encadenar errors clars, penals absurds, expulsions i una falta de confiança en si mateix que li ha passat factura. Tot i aquestes últimes dues temporades desastroses, els números amb el Barça no són del tot dolents. Ha disputat un total de 160 partits, 132 com a titular; ha deixat la porteria a zero en 48 ocasions, i ha marcat set gols en total.

JULES KOUNDÉ

És el central que vol incorporar Xavi, per la seva joventut, qualitat i contundència

PALMARÈS

Lenglet ha aixecat tres títols com a blaugrana: dos lligues i una Copa del Rei

LENGLET

160
partits
en total ha disputat el central esquerrà en les quatre temporades en el Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)