Barça

El club tancarà la segona “palanca” en els pròxims dies

Sixth Street. El Barça cedirà un 15% més dels drets de televisió durant 25 anys i ingressarà més de 300 milions d’euros per poder inscriure jugadors

El Barça ha fet un pas de gegant en el mercat de fitxatges en els darrers dies amb l’anunci de les incorporacions de Raphinha i Lewandowski –a banda de reincorporar Dembélé en la plantilla. Dues operacions que impliquen una gran inversió econòmica de més de 100 milions d’euros. Ara bé, el club encara té un maldecap important com és el d’alliberar massa salarial per inscriure’ls a tots tres, així com Franck Kessié i Andreas Christensen, les altres cares noves de la plantilla. Per això el Barça necessita continuar activant les “palanques” econòmiques.

L’entitat blaugrana té intenció de firmar la segona aquesta mateixa setmana. El club cedirà un 15% més dels drets televisius i un altre cop ho farà al fons d’inversió Sixth Street, el mateix que ja va adquirir un 10% a canvi de 207,5 milions d’euros el 30 de juny. Amb aquesta nova maniobra, el Barça ingressarà més de 300 milions. En cas de tancar-se l’operació aquesta setmana, el club compliria amb els terminis fixats, que era activar la segona “palanca” a mitjan mes de juliol.

Caldrà veure si amb aquesta segona “palanca” n’hi ha prou per oblidar-se de la restricció de la regla d’1/4, que només li deixa invertir una quarta part del que ingressa i generar fair play per inscriure tots els nous fitxatges. A més, el mercat encara no està tancat i podrien arribar més incorporacions. El club també pretén intentar tancar alguna renovació, com ara la de Gavi, que acaba contracte el 2023. La venda d’algun futbolista de l’actual plantilla també permetria alliberar massa salarial. En aquest sentit, però, el president del Barça, Joan Laporta, ja va declarar fa uns dies que el club no estava obligat a desprendre’s de Frenkie de Jong, el jugador amb més cartell i per qui el Manchester United ha mostrat un gran interès. L’operació sortida a l’equip blaugrana està encallada ara mateix, amb jugadors descartats a qui es busca equip: Neto, Mingueza, Riqui Puig, Braithwaite i Umtiti, un dels futbolistes amb la fitxa més alta. Queda molt mercat, però la lliga arrenca d’aquí a menys d’un mes i Xavi espera tenir tots els jugadors inscrits i disponibles per a l’estrena contra el Rayo Vallecano el 13 d’agost.

Barça Studios, la tercera

Si les dues “palanques” i la venda d’algun futbolista no són suficients, el Barça ja pensa en una tercera operació. Malgrat que l’assemblea va aprovar la venda d’un 49,9% de Barça Licensing & Merchandising (BLM), el club es decantaria finalment per la cessió d’un percentatge de Barça Studios.

INGRESSOS

El Barça necessita omplir la caixa per poder inscriure els nous fitxatges

UNA TERCERA

El club es planteja activar una altra “palanca”: la venda d’un 49% de Barça Studios
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)