Barça

El cas Neymar torna a escena

La fiscalia demana 5 anys de presó per a Rosell i 2 per a Neymar

La saga judicial que envolta Neymar i el Barça encara no ha arribat al final. L’Audiència de Barcelona jutjarà del 17 al 31 d’octubre el “cas Neymar”, pel qual es tornaran a asseure de nou al banc dels acusats l’exjugador del Barcelona, Neymar Jr., els seus pares i els expresidents de l’equip blaugrana, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell.

Segons va indicar EFE, el Ministeri Fiscal sol·licita 5 anys de presó i 10 milions d’euros de multa per a l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell pels delictes de corrupció en els negocis i estafa en el fitxatge del davanter Neymar da Silva, pel qual també demana 2 anys de presó i 10 milions més de multa per un delicte de corrupció en els negocis. En canvi, exonera el també expresident de l’entitat blaugrana, Josep Maria Bartomeu, vicepresident quan van ocórrer els fets, en entendre que malgrat signar els contractes presumptament fraudulents per fitxar el davanter del Santos, entre 2011 i 2013, no va formar part activa de les negociacions.

Aquest cas es va iniciar l’any 2015, data en la qual el grup “D.I.S Esports i Organizaço de Eventos LTDA” va presentar una denúncia per estafa i corrupció entre particulars. El D.I.S, que aleshores tenia el 40% dels drets federatius de Neymar, es va sentir estafat per no rebre tots els diners que li corresponien pel traspàs del futbolista brasiler al Futbol Club Barcelona, quan Rosell era president de l’entitat i Bartomeu ocupava el càrrec de vicepresident.

La Fiscalia, a banda de demanar 5 anys de presó i 10 milions d’euros de multa per a Sandro Rosell i 2 anys de presó i 10 milions més de multa per a Neymar, també sol·licita , dos anys de presó per al pare del jugador brasiler i un per a la mare, tots dos com a presumptes autors de delictes de corrupció. A més d’una multa d’1,4 milions d’euros per a l’empresa familiar N&N. Josep Maria Bartomeu, que en el moment dels fets era vicepresident del club català, és exonerat per la fiscalís i només és acusat per part del D.I.S., que demana per a ell cinc anys de presó.

Cal recordar que és el segon judici que afrontaran les parts pel fitxatge del futbolista pel Barça. Al primer, tancat l’any 2016, es va culminar en un acord amb el tribunal de Barcelona pel qual el Barça, com a persona jurídica, va pagar 5,5 milions d’euros i va ser condemnat per dos delictes fiscals, mentre que Rosell i Bartomeu van quedar exonerats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)