Barça

L’ADN Barça no ho és tot

El Barça ultima el traspàs de Riqui Puig a LA Galaxy, tot i que no ingressarà res fins a una possible futura venda

En tres anys ha passat de ser la perla del club a sortir-ne per la porta del darrere

El final ja està escrit. Riqui Puig, que ahir ja no es va entrenar amb el grup amb permís del club, deixarà definitivament el Barça després de nou anys lligat al club, i és que el conjunt blaugrana està ultimant la seva sortida a Los Angeles Galaxy. En les últimes 48 hores les negociacions entre els dos clubs i el jugador han estat frenètiques i durant bona part del dia d’ahir semblava que l’anunci oficial era imminent, però finalment es va deixar per avui. I és que l’acord s’ha de tancar sí o sí avui, ja que és el dia límit del termini per a la inscripció de jugadors en la MLS, competició que ja està en marxa –es juga en any natural–. L’acord per al traspàs del migcampista de 22 anys –en farà 23 el 13 d’agost– es tancarà avui si no hi ha un daltabaix absolut i Riqui Puig signarà un contracte per als pròxims tres cursos.

El traspàs, però, no inclourà cap contraprestació econòmica per al Barça, que només es reserva un percentatge d’una hipotètica futura venda del jugador, tal com va fer dimarts amb el traspàs d’Óscar Mingueza al Celta. Així doncs, l’única nota positiva per als blaugrana en l’aspecte econòmic és que alliberarà un salari més per rebaixar la massa salarial del club. De moment, però, no n’hi haurà prou, i el club haurà d’accelerar la resta de sortides per poder inscriure els fitxatges abans de l’inici de la lliga.

Sense cap aval

Quan Riqui Puig va començar a aparèixer amb el primer equip en la pretemporada del curs 2018/19, just després de guanyar la Youth League sent un pilar en el juvenil, molts van córrer a veure en ell el futur del Barça. Era el clar exemple d’un jugador amb ADN Barça, que semblava tenir tot el necessari per portar les regnes del centre del camp blaugrana. A l’hora de la veritat, però, el de Matadepera mai ha aconseguit fer-se un lloc entre els grans, per molt que els dos últims cursos els hagi viscut com a jugador de ple dret del primer equip –i fins i tot l’últim portant el dorsal 6.

Riqui Puig deixa el Barça amb 54 partits disputats entre lliga (42), copa (7) i Champions (5) en el primer equip en els últims tres cursos, però només ha estat titular en 15 d’aquests. És la mostra més clara que el migcampista no ha trobat la manera de fer-se un lloc dins de l’equip i pràcticament sempre ha quedat com l’última opció al centre del camp. De fet, en els dos últims cursos ha vist com Pedri, Gavi o fins i tot Ilaix Moriba, abans d’abandonar el club, li passaven al davant tot i ser més joves que ell.

El principal motiu és que cap entrenador se l’ha acabat de creure mai. Va debutar amb Valverde, però el basc no li va donar continuïtat i va preferir deixar-lo al filial. Amb Quique Setién i amb Ronald Koeman tampoc va connectar, per un motiu o un altre. Tots li deien que el millor que podia fer era sortir cedit per buscar minuts de qualitat en un altre equip i tornar amb més força, però Riqui Puig mai ho va acceptar. L’arribada de Xavi era la seva oportunitat perquè algú cregués en el seu ADN Barça, però el vallesà tampoc ha apostat per ell i li ha acabat obrint la porta de sortida. Si ni Xavi, el jugador amb qui molts l’emmirallaven, hi confiava, la seva sortida era qüestió de temps. Ara, en la MLS, buscarà els minuts que no ha tingut.

ABSENT

Riqui Puig ja no es va entrenar ahir amb permís del club per negociar amb LA Galaxy

QUATRE TÈCNICS

Ni Valverde, ni Setién, ni Koeman, ni Xavi han cregut en el migcampista de Matadepera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)