Barça

Any d’enyorança

El 5 d’agost del 2021 el Barça i Messi separaven els seus camins després que els problemes econòmics no fessin possible tancar una renovació que ja estava acordada entre club i jugador

Més enllà dels dies en què el Barça ha guanyat la Champions o algun altre títol com les lligues de Tenerife, pocs dies es recordaran tant en la història del club com el 5 d’agost del 2021, avui fa tot just un any. I en aquest cas no per una alegria, sinó per una decepció que va impregnar el cor de tots els barcelonistes. Era la notícia que ningú volia llegir ni escoltar, i encara menys donar. Va ser una notícia que va fer la volta al món. Leo Messi deixava el Barça. El barcelonisme es veia obligat a acomiadar el seu ídol, el millor futbolista de la història. El jugador que més alegries ha donat al club. I tot això amb el valor afegit d’haver-se format a la Masia. Messi tancava una etapa de 21 anys al club, que va començar l’any 2000 quan només tenia 13 anys. I ho feia de la manera més trista possible, perquè l’astre argentí no va poder rebre l’adeu de l’afició que l’idolatrava. De fet, per culpa de la pandèmia, feia gairebé un any i mig que Messi no tenia contacte directe amb l’afició blaugrana, i és que l’últim partit que el 10 va jugar amb públic al Camp Nou va ser el 7 de març del 2020 contra la Real Sociedad. El resultat, victòria per la mínima (1-0) amb un gol seu de penal en els últims minuts (81’). “M’hauria agradat una última ovació”, va dir l’argentí en la roda de premsa de comiat tres dies després, el 8 d’agost.

Sorpresa majúscula

L’adeu de Messi va ser del tot inesperat. Feia un any l’argentí havia revolucionat el barcelonisme comunicant que volia marxar, però la dimissió de Josep Maria Bartomeu i l’arribada de Joan Laporta va canviar l’escenari. El president sempre havia promès que l’argentí, que acabava contracte al 30 de juny, renovaria. La realitat és que ho tenia tot a punt per complir la seva paraula. L’acord de renovació estava tancat. Encara més, aquell mateix 5 d’agost del 2021 tothom es va despertar donant per fet que era el dia de l’anunci de la signatura del nou contracte. A més, l’acord de LaLiga amb CVC facilitava les coses pels problemes econòmics que vivia, i viu, el club. Però en qüestió d’hores tot va canviar. El Barça es va negar a acceptar l’acord amb CVC i això volia dir que el club no podia fer front a la renovació de la seva estrella. Era una renúncia majúscula per a un Joan Laporta que setmanes abans ho apostava tot per Messi. Lògicament, tancar la porta a la cara al millor jugador de la història no era el millor comiat possible.

Connectats

Messi es va acomiadar tres dies després amb una roda de premsa en què el van inundar les llàgrimes, i hores més tard va enfilar cap a París per signar el seu nou contracte com a jugador del PSG. La realitat és que l’argentí no ha tingut una adaptació fàcil al conjunt parisenc, un club en què els errors no es perdonen. Només sis gols en la lliga, una xifra que l’argentí havia superat sempre tot i les lesions des del curs de la consolidació en el primer equip del Barça (2005/06), són l’exemple més clar del descens del rendiment de Leo Messi, que, tot i això, va rebre el premi de la Pilota d’Or a finals d’any. L’eliminació de la Champions en els vuitens de final contra el Madrid, amb un penal fallat en l’anada, va ser l’última patacada per a un Messi que s’ha hagut de conformar amb el títol de lliga i el de la supercopa aconseguit aquesta setmana.

Ara bé, al Barça sense Messi tampoc li han anat bé les coses. De fet, els dos títols que ha aconseguit l’argentí ja se signarien amb sang a can Barça després d’una temporada en blanc. No és cap sorpresa, tenint en compte que la transició després de perdre el millor jugador de la història era d’allò més complicada. Però encara es fa complicat entendre un Barça sense Messi. Per això, tampoc és estrany que els últims dies tothom torni a alçar la veu sobre la possibilitat que l’argentí, quan acabi contracte amb el PSG l’estiu que ve, torni a vestir de blaugrana.

INESPERAT

Hores abans del comunicat del club, la renovació es donava per segellada

DEUTE PENDENT

L’afició no va poder dir adeu a l’astre argentí per culpa de la pandèmia

GUANYA L’ARGENTÍ

Des de l’adeu Messi ha sumat dos títols amb el PSG i el Barça no n’ha guanyat cap

L’aniversari, amb el nou ídol

No està fet expressament –el calendari amb la gira pels Estats Units i el partit del Gamper de diumenge no deixaven gaire marge–, però ho sembla. Just el dia que fa un any que el club va comunicar que no podia renovar el contracte de Leo Messi, el barcelonisme viurà un dia molt especial. I és que avui és el dia en què el fitxatge estel·lar d’aquest mercat, Robert Lewandowski, trepitjarà per primera vegada la gespa del Camp Nou. Serà en la seva presentació oficial com a futbolista blaugrana –la segona presentació després de la que es va fer a Miami– i no ho farà sol, i és que l’estadi estarà ple a vessar. De fet, el club va començar a distribuir ahir, de franc, les entrades de la presentació i en poques hores ja es van esgotar la majoria d’entrades de tribuna i els gols. Serà una de les presentacions més multitudinàries de les que ha viscut el Barça, a l’altura de les que van tenir jugadors com ara Ronaldinho o Neymar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)