Barça

El Chelsea guanya la batalla per Azpilicueta

Barça. El conjunt blaugrana es queda sense poder incorporar el polivalent defensa navarrès, desig de Xavi, que es cansa d’esperar i renova amb el conjunt londinenc per dos cursos més

Aquest estiu el Barça semblava imparable. Tot i les enormes dificultats econòmiques que viu el club, la cúpula esportiva liderada per Mateu Alemany, Jordi Cruyff i el mateix Joan Laporta s’ha mogut millor que mai en el mercat, amb l’ajuda de Xavi, que ha parlat personalment amb tots els fitxatges abans de tancar l’acord amb el club. Objectiu que s’han marcat, objectiu que han complert. Però ara ja no, i és que el Barça es quedarà sense poder incorporar César Azpilicueta. El polivalent defensa navarrès, de 32 anys, era l’objectiu que s’havia fixat Xavi Hernández per reforçar la posició del lateral dret. I és que no només suposava incorporar una peça de garanties per a una de les posicions en què en els darrers anys s’han notat més les mancances, sinó que la seva incorporació també permetia a Xavi tenir una peça acostumada a jugar amb l’esquema de tres centrals que sovint vol provar el tècnic egarenc.

Aquesta vegada, però, el Barça es quedarà sense la peça desitjada. I és que Azpilicueta va tancar ahir un acord de renovació amb el Chelsea per a les dues properes temporades. Una oferta que el navarrès, el capità del conjunt londinenc, tenia sobre la taula des de feia molt temps, però que no havia volgut escoltar perquè la seva preferència era anar al Barça. I així ha estat fins a l’últim moment, però finalment el navarrès s’ha cansat d’esperar. I és que en els últims dies el contacte entre el Barça i el futbolista s’havia refredat, perquè des del club blaugrana estan pendents de saber l’opinió de LaLiga sobre si compleixen el fair play financer abans d’aventurar-se a fer noves incorporacions. I Azpilicueta no ha volgut esperar més, ja que diumenge el Chelsea disputa el primer partit de lliga contra l’Everton i el navarrès no volia demorar més la seva decisió. O marxava ja, o es quedava. I finalment, ha estat la segona opció.

Des de dins

Un cop el Barça no ha pogut incorporar el lateral dret que desitjava, el dubte ara és saber si el club buscarà una alternativa en el mercat. Com en el cas d’Azpilicueta hauria de ser un jugador amb experiència, contrastat i que pogués anar al Barça a un preu força assequible. Un objectiu realment complicat. El més probable, doncs, és que el club ja no reforci aquesta posició, que una temporada més quedarà coberta amb Dest i Sergi Roberto. La novetat, però, és que amb l’eix de la defensa reforçat, des del club també es veu que tant Ronald Araujo com Jules Koundé poden tenir minuts en una posició en la qual, en un moment o altre, ja han jugat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)