Barça

Eufòria total pel nou líder

El Camp Nou va lluir gairebé com un dia de partit, amb milers d’aficionats donant la benvinguda a Lewandowski

Depay cedeix el seu dorsal per qüestions publicitàries

“Hola, culers! Estic molt content de ser aquí.” Aquestes van ser les primeres paraules –en català– al Camp Nou del nou soci del FC Barcelona: Robert Lewandowski. Milers d’aficionats es van aplegar a l’estadi en un matí d’extrema calor per rebre el nou líder del Barça, casualment 365 dies després que el club anunciés oficialment en un comunicat la marxa de Leo Messi, que va posar fi al cicle de més èxit de la història de l’entitat blaugrana.

Amb el dorsal número 9 estampat a l’esquena que li ha cedit Memphis Depay “per temes d’imatge i publicitat que interessaven al club”, segons va explicar el president Joan Laporta, i tenint en compte que la seva marca personal és RL9, el polonès va fer embogir els seguidors amb els seus tocs de pilota, però també amb una simple signatura a la lona amb el seu rostre que subhasta la fundació, i és que el culer té moltes ganes de celebracions, després de l’annus horribilis viscut.

L’ambient viscut ahir al Camp Nou era gairebé el d’un dia de partit, i Lewandowski no podia amagar la seva felicitat mentre saludava una vegada i una altra els aficionats presents. “Estic molt orgullós d’estar trepitjant la gespa on confio poder donar molts gols i moltes alegries”, va dir el davanter. Un escenari que va conèixer 20 anys enrere amb la seva mare, Iwona Lewandowska, qui en aquella visita va tocar el verd i li va dir, a mode de premonició, que un dia ell jugaria aquí. Ahir, la mare va repetir el gest, perquè de vegades els desitjos es compleixen.

Per la seva banda, Laporta estava completament extasiat. Amb el micròfon a la mà semblava l’animador de la festa, i la seva eufòria es va veure recompensada quan la graderia va corejar el seu nom. Lewandowski va sucumbir a la personalitat del president, a qui va aplaudir en algunes ocasions, i tots dos junts van fer una volta d’honor al camp. “Tens un do especial, el d’un professional seriós, amb carisma i ambició”, va destacar el dirigent. Abans d’abandonar la gespa, el de Varsòvia va llançar la pilota de la presentació a la graderia.

Els detalls sumen, i després d’acomiadar-se de l’afició, Lewandowski va aparèixer davant dels mitjans amb un vestit d’home de color blau fosc i una corbata grana. “Ha estat increïble. M’he emocionat quan he vist tants simpatitzants. Estic tan content que és difícil expressar les emocions que estic vivint. Vull demostrar com més aviat millor tot el que puc arribar a fer al terreny de joc”, va declarar l’ex del Bayern.

Lewandowski és conscient que serà un dels líders de l’equip, i per a ell “és un gran repte” que vol demostrar ja des del primer partit. “La barreja entre la meva experiència i els jugadors joves i talentosos que hi ha al vestidor és molt important perquè puc ajudar no només amb la meva habilitat tècnica sinó també amb paraules.” Sobretot per afrontar els clàssics: “Estic sempre preparat per jugar contra el Madrid, sé com jugar contra ells, tot i que serà difícil. Tampoc penso a competir contra Benzema; el més important és que el meu equip guanyi.”

El jugador va explicar que abans de fitxar sabia que el Barça no passava pels millors moments, però “vaig parlar amb el president, vaig veure el projecte i la línia de treball que tenen, i vaig voler estar al seu costat”. A més, pensa que l’equip “té molt potencial” i veient els entrenaments no dubta quan afirma: “Estem preparats i poden passar coses molt diferents aquesta temporada en comparació amb l’anterior.”

UN ALTRE 5 D’AGOST

Tornen els somriures un any després de plorar per la marxa de Messi

PREMONICIÓ

La mare del jugador va augurar fa 20 anys que Robert jugaria en el Barça

ELS PROTAGONISTES

Tens un do especial, el d’un professional seriós, amb carisma i ambició
Joan Laporta
PRESIDENT DEl barça
Poden passar coses molt diferents aquesta temporada en comparació amb l’anterior
Robert Lewandowski
DAVANTER del barça
Estic preparat per jugar contra el Madrid, sé com jugar contra ells, tot i que serà difícil. No penso a competir amb Benzema
M’he emocionat quan he vist tants aficionats. Vull demostrar com més aviat millor tot el que puc arribar a fer al terreny de joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)