Barça

Torna la il·lusió

La festa del Barça torna a l’estadi tres anys després amb energies renovades entre l’equip i l’afició (20h, TV3 i BarçaTV)

El Camp Nou espera amb candeletes el debut a casa dels cinc fitxatges d’aquesta temporada 2022/2023

El Gamper del 2021 serà recordat com el de l’adeu de Messi. No perquè pogués tenir un homenatge davant l’afició, sinó perquè l’astre argentí va fer la seva roda de premsa de comiat entre llàgrimes. El partit contra el Juventus a l’estadi Johan Cruyff era el primer de l’era post-Messi. El dolor entre els culers era tan profund i recent, que el seu nom va ressonar per les graderies en més d’una ocasió. Va ser un Gamper trist. Apagat. Ni el 3-0 va ser suficient per aixecar uns ànims que viurien unes muntanyes russes durant el curs, amb trams de bons resultats, d’altres de mal joc i males sensacions, i un canvi d’entrenador. Un any després, el trofeu Joan Gamper recupera l’etiqueta de festa blaugrana. Torna a casa, al Camp Nou, tres anys després. Lluny queda la visita de l’Arsenal el 2019, amb més de 98.000 persones a les graderies. El 2020, el de l’esclat de la pandèmia, el Barça es va enfrontar a l’Elx en una mena de Gamper descafeïnat amb les graderies buides. I l’any passat, el Johan Cruyff va convertir l’acte en una festa en petit comitè. Avui (20 h, TV3 i BarçaTV), el temple blaugrana tornarà a vibrar amb el seu trofeu. El rival no és el més atractiu, el Pumas mexicà, però d’al·licients no en faltaran.

A més, l’afició barcelonista té motius per afrontar el curs 2022/2023 amb un aire completament diferent al de l’any passat. Els nous fitxatges il·lusionen, com ho demostra la multitudinària presentació de Robert Lewandowski divendres passat. El polonès arriba acompanyat de Raphinha, Koundé –que debutarà–, Kessié i Christensen. L’afició té ganes de gaudir de les cares noves que han de fer la plantilla més competitiva. És cert que ara mateix hi ha una certa inquietud per la seva inscripció a la lliga. A menys d’una setmana del debut contra el Rayo, cap dels fitxatges –ni Dembélé– està inscrit malgrat les tres “palanques”. Però avui, al Gamper, tots hi seran presents, podran demostrar les seves virtuts davant la seva nova afició i convèncer-la que sí, que aquest any es pot recuperar el camí dels títols que darrerament havia quedat enrere. L’equip ha deixat bones sensacions aquesta pretemporada i avui voldrà fer gaudir una afició necessitada d’alegries futbolístiques. A banda dels fitxatges, serà el retrobament del Camp Nou amb Dembélé un cop confirmada la seva continuïtat al club. També amb Pjanic, que està lluitant per un lloc en aquest equip. Ben diferent pot ser la rebuda a Samuel Umtiti o Braithwaite, jugadors que no tenen cabuda en el Barça.

L’adeu d’Alves

El partit contra el Pumas tindrà un altre al·licient que fa unes setmanes no estava previst. La rescissió del contracte del torneig per part del Roma va obrir les portes al club mexicà a participar en el Gamper. Ironies del destí, Dani Alves, una llegenda del Barça, va fitxar per ells i tornarà al Camp Nou. Podrà acomiadar-se de la que ha estat la seva afició durant dues etapes diferents. El 22 de maig, en el darrer duel de lliga contra el Vila-real a casa, el futur del brasiler encara era una incertesa. Va jugar l’últim partit de blaugrana sense ningú saber-ho al cent per cent. Avui també tindrà el seu moment de glòria davant els culers.

CONTRAST

Un any després de la marxa de Messi, els culers recuperen l’optimisme

EL TORN DE KOUNDÉ

El partit contra el Pumas mexicà permetrà veure el francès vestit de blaugrana

UN COMIAT

Dani Alves podrà dir adeu a la seva antiga afició després de deixar el club al juny

Neto, l’únic descartat

Xavi Hernández no ha volgut deixar ningú sense Gamper. El tècnic ha convocat fins a 31 futbolistes per a la presentació davant l’afició blaugrana (19.15 h). Fins i tot ha citat Samuel Umtiti i Martin Braithwaite, jugadors que no compten per a ell. L’única absència és la de Neto, que està a punt de tancar la seva sortida al Bournemouth. La llista la formen Ter Stegen, Iñaki Peña, Arnau Tenas, Dest, Koundé, Araujo, Christensen, Piqué, Eric Garcia, Umtiti, Jordi Alba, Balde, Sergi Roberto, Pjanic, Pedri, Nico, De Jong, Kessié, Gavi, Collado, Pablo Torre, Dembélé, Raphinha, Lewandowski, Aubameyang, Ferran Torres, Ansu Fati, Memphis, Braithwaite i Ez Abde.

Un Gamper diferent per a Xavi

El d’avui també serà un Gamper especial pera Xavi Hernández. Serà el primer com a tècnic. El de Terrassa en va disputar uns quants com a jugador: un total d’onze. El primer va ser l’any 2000 contra el PSV Eindhoven. L’últim va ser l’any 2014, a les portes de la seva última temporada. Curiosament va ser contra un equip mexicà, el Club León. Aleshores, Xavi era el capità d’aquella plantilla que acabaria guanyant el triplet. Com a conseqüència d’aquest rol, Xavi va agafar el micròfon per dirigir unes paraules a l’afició. Avui ho tornarà a fer, però com a entrenador. El de Terrassa tornarà a tenir la missió de transmetre un missatge d’il·lusió a l’afició del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)