Barça

Feina contra rellotge

El Barça debutarà demà a la lliga 2022/23, que comença avui mateix, pendent de les inscripcions de set futbolistes

El club confia a arribar-hi a temps, però a hores d’ara només hi ha 16 jugadors inscrits

El compte enrere arriba al seu final. Avui comença la lliga 2022/23 i el Barça ultima avui la gran estrena de demà al Camp Nou (21h) davant el Rayo Vallecano. Ho fa, això sí, amb la incertesa de saber quants i quins jugadors podran entrar a la llista de convocats de Xavi Hernández. El club blaugrana continua treballant en la inscripció d’aquells futbolistes que encara no estan a disposició del tècnic per disputar la competició domèstica. Una llista que l’aficionat culer se sap de memòria. Els cinc fitxatges –Lewandowski, Raphinha, Koundé, Kessié i Christensen– i els renovats –Sergi Roberto i Dembélé.

El club viu un déjà-vu. Fa un any, la situació era similar. El diumenge 15, el Barça debutava en lliga contra la Real Sociedad al Camp Nou amb el dubte de si Memphis i Eric Garcia podrien estar a disposició de Ronald Koeman. L’entitat blaugrana va fer oficial aquell mateix migdia que Gerard Piqué s’havia rebaixat el sou i que tots dos fitxatges podien ser inscrits a la competició. Dit i fet, el davanter i el central van ser titulars aquella mateixa tarda en la victòria davant el conjunt donostiarra. El club confia a poder anunciar abans del partit de demà aquestes inscripcions, però el temps s’acaba i sembla complicat que tots set puguin ser al Camp Nou.

El Barça ha esgotat la fórmula de les palanques i busca altres mètodes per solucionar tot aquest trencaclosques. L’operació sortida no acaba d’avançar, malgrat les cessions de Nico –que va demanar marxar– i de Collado, que podria ser el següent a abandonar el club. Ni Braithwaite ni Umtiti, sense dorsal en el lloc web de la lliga, compten per a Xavi i són dos dels casos més urgents per resoldre. Memphis i Frenkie de Jong, futbolistes amb cartell i amb els quals el Barça podria fer caixa, han viscut tot l’estiu envoltats dels rumors d’ una possible sortida. A hores d’ara, però, tot fa pensar que tots dos seran demà contra el Rayo, sobretot si el club no pot inscriure els set jugadors pendents. L’altra fórmula és la rebaixa salarial de Busquets i Piqué, a qui el club ja ha transmès les seves propostes.

A poc més de 24 hores per a l’estrena en lliga, Xavi Hernández només pot disposar de 16 futbolistes, segons el web de la lliga: Ter Stegen, Dest, Piqué, Araujo, Jordi Alba, Eric Garcia, Umtiti –sense dorsal–, Busquets, Pedri, Ferran Torres, Pjanic, Frenkie de Jong, Ansu Fati, Memphis, Aubameyang i Braithwaite –sense dorsal–. Gavi, Balde i Abde, amb fitxa del filial, també estan disponibles. En el web de la lliga tampoc apareixen Iñaki Peña i Collado. Sí que ho fa Nico, però sense dorsal.

No és l’únic

Malgrat que el Barça és el club que té més feina, amb set jugadors per inscriure, hi ha altres que tampoc tenen tota la plantilla a punt per debutar a la lliga. El cas més cridaner és el del Betis, amb sis futbolistes pendents de ser inscrits a la competició: Joaquín, Bravo, Luiz Felipe, Guardado, Willian José i Luiz Henrique. N’hi ha més. També tenen deures pendents a poques hores de l’inici la Real Sociedad, l’Almeria, el Getafe, el Celta o el Rayo, que encara no han inscrit alguns dels seus darrers fitxatges i jugadors que pugen del filial. La massa salarial és el problema que, d’una manera o altra, està fent la guitza a tots els equips de la primera divisió espanyola.

SET JUGADORS

Ni els cinc fitxatges, ni Sergi Roberto, ni Dembélé podrien debutar en lliga

FÓRMULES

La sortida d’algun futbolista o alguna rebaixa salarial ajudarien

‘DÉJÀ-VU’

Memphis i Eric Garcia van ser inscrits a última hora gràcies a la rebaixa de Piqué

ALTRES EQUIPS

Hi ha més clubs de primera que encara no han inscrit tots els jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)