Barça

La palanca de la il·lusió

El Barça afronta contra el Rayo el primer capítol en la cursa cap al títol de lliga, amb la convicció que aquest any sí que hi ha una plantilla per poder somiar

Després d’un primer mig any de marge, a Xavi se li exigiran títols en la seva primera temporada sencera a la banqueta, amb Lewandowski com a gran líder espiritual

Vuitanta-tres dies després la lliga torna a l’Spotify Camp Nou. La pilota tornarà a rodar avui (21 h, DAZN) en el debut oficial contra el Rayo Vallecano. Noves il·lusions i nous reptes per a un Barça absolutament renovat tant a nivell de plantilla com d’esperit. També en el famós entorn s’hi respira un gran positivisme. Hi ha optimisme i el convenciment generalitzat que aquesta pot ser una gran temporada. Un nou Barça. El Barça de les palanques.

El Barça no juga un partit de lliga a l’estadi des del 22 de maig. En aquella última jornada de la temporada passada es va perdre per 0-2 contra el Vila-real. Aquell partit que va posar punt final al primer mig any de Xavi a la banqueta. Mig any de transició en què l’equip va assolir els mínims exigibles. Xavi es va trobar un Barça moribund al mes de novembre i va aconseguir guiar-lo fins al segon lloc en la lliga i classificar-lo per a la Champions. Però a Europa, l’eliminació contra l’Eintracht de Frankfurt va fer mal. Ara tot ha canviat. O almenys s’estan construint les bases perquè tot comenci a canviar. L’arribada de Robert Lewandowski ha estat vida per al barcelonisme. Ha tornat l’eufòria. Els més de vuitanta mil espectadors del dia del Gamper són un bon termòmetre per veure que aquest Barça torna a enganxar la gent. A Xavi se li exigiran títols aquesta temporada.

Beneïdes inscripcions

La venda del 10% i el 15% dels drets televisius dels pròxims vint-i-cinc anys a Sixth Street Partners i la venda del 25% de Barça Studios a Socios.com ha permès al club abordar uns fitxatges inimaginables ara fa només uns mesos i també renovar Dembélé i Sergi Roberto. Lewandowski, Raphinha, Koundé, Kessié i Christensen il·lusionen i el Barça torna a tenir una plantilla competitiva. És el segon club d’Europa que més ha invertit en fitxatges aquest estiu. L’activació de la quarta palanca feta oficial tot just ahir ha permès desencallar les inscripcions dels nous fitxatges. Lewandowski, Kessié, Christensen i Raphinha estaran disponibles avui contra el Rayo. Tots menys Jules Koundé, pendent encara de ser inscrit. LaLiga va confirmar la inscripció de tots quatre ahir passades les nou de la nit. La venda del 24,5% de Barça Studios a Orpheus Media i la rebaixa salarial de Piqué han aplanat el camí. Desencallada la carpeta de les inscripcions, ara el club espera poder anunciar Marcos Alonso en els pròxims dies.

El Barça arriba al primer partit de lliga convençut que aquest any sí que podrà lluitar pel títol. La bona pretemporada feta, sense cap partit perdut i amb 18 gols a favor en sis amistosos, oferint una gran imatge contra el Real Madrid i la Juve, fa somiar el barcelonisme. La primera prova, el Rayo Vallecano d’Iraola, un equip que la temporada passada ja va ser capaç de guanyar al Camp Nou (0-1) quan ja hi havia Xavi Hernández a la banqueta.

INSCRITS

Lewandowski, Raphinha, Kessié i Christensen ja poden jugar. Koundé, pendent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)